ARKIVNYHETER

Ny riksveg 306 er sendt ut på anbud

10. sep. 2007 - 08:46

I dag er det flere veger som gir forbindelse mellom Horten og E 18. En av dem er riksveg 306. Den er tiltenkt en viktigere rolle i framtida, men først må den utbedres. Vegen som Vegvesenet ber om pris på, blir 6 km lang. På en fjerdedel av strekningen skal vegen følge dagens trasé, for øvrig vil den gå helt utenom.

Prosjektet omfatter flere konstruksjoner. En 240 meter lang miljøtunnel skal støpes og etterfylles, og det skal bygges flere bruer, den lengste blir ca. 100 meter lang. Den som får oppdraget skal også bygge en bru for Vestfoldbanen over riksveg 306. I forbindelse med brubyggingen skal banen legges om midlertidig over en strekning på ca. 300 meter. Etablering av det midlertidige sporet inngår i entreprisen.

Den nye vegen skal gå mellom Kirkebakken sør for Horten sentrum og grensen mellom kommunene Horten og Re. Den skal være ferdig innen 20. desember 2009. Prosjektet er kostnadsberegnet til rundt 200 millioner kroner. Det blir 100 prosent bompengefinansiert. En 1 100 meter lang strekning på riksveg 306 mellom kommunegrensen og Stenbjørnrød på ny E 18, ble åpnet i slutten av august. Denne ble finansiert med statlige midler som en del av E 18-prosjektet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.