BYGG

Ny rekord for AF Gruppen

UTBYTTEMASKIN:  AF Gruppen skal være en utbyttemaskin, sa konsernsjef Pål Egil Rønn da rekordresultatet ble presentert 15. februar.
UTBYTTEMASKIN: AF Gruppen skal være en utbyttemaskin, sa konsernsjef Pål Egil Rønn da rekordresultatet ble presentert 15. februar. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
15. feb. 2012 - 10:37

Det var en blid og fornøyd Pål Egil Rønn som la frem resultater for meglere og presse under et frokostmøte i dag tidlig.

Omsetningen nærmer seg nå 7,5 milliarder kroner og ordrereservene har økt fra 6.2 til 9.8 milliarder kroner fra siste kvartal 2010 til tilsvarende i 201.

Aldri før har konsernsjefen lagt frem så gode resultater.

Høy avkastning

Rønn kunne fortelle at avkastningen på investert kapital i fjor endte på 35.5 prosent.

Hovedtyngden i AF Gruppens virksomhet er bygg og anlegg, men Rønn har over tid bygget opp flere bein å stå på. Det er en strategi han vil fortsette med.

– Jeg er glad for at vi har flere typer virksomhet. De viktigste er miljø og energi.

Han venter fortsatt vekst i anleggsvirksomheten for 2012, primært grunnet voksende investeringer i infrastruktur.

For bygg, både boligbygging og rehabilitering venter Rønn stabile forhold.

Slutt på vakuum

– Etter en liten vakuumperiode har vår aktivitet innen bygg økt med mer enn 100 prosent, det er hovedgrunnen til at vi nå forventer stabilitet. Men vekst er mer sannsynlig enn retardasjon.

For eiendom melder AF Gruppen om fortsatt godt salg av boliger, og tallet på usolgte er redusert fra tilsvarende periode i fjor.

På miljøsiden melder konsernet om høy aktivitet på studier og tilbudsregning offshore og god etterspørsel etter landbaserte tjenester, totalt et oppadgående marked for sektoren miljø.

Vekst i olje

– Der vår tradisjonelle kjernevirksomhet er anvendbar venter vi vekst for vår landbaserte oljevirksomhet, sa Rønn.

Innen energi melder selskapet om stor etterspørsel etter HVAC-tjenester offshore men et krevende marked for maritim sektor. Totalt venter konsernledelsen at energidelen av konsernet får stabil utvikling.

– Fremtidsbildet ser totalt sett godt ut for selskapet og vi ser potensial for ytterligere forbedringer, sa Rønn.

Strekk i laget for AF Gruppen

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.