Ny rammeavtale med vegtrafikksentral

Tratec Norcon har sikret seg rammeavtalen for kontroll og overvåkningssystemet på Vegtrafikksentralen i Porsgrunn. Sentralen overvåker vegnettet fra Buskerud til og med Vest Agder.

Vegvesenet har valgt Tratec Norcon til overvåking og styring av tunneler.
Vegvesenet har valgt Tratec Norcon til overvåking og styring av tunneler. (Bilde: Arild Danielsen)

Tratec Norcon har sikret seg rammeavtalen for kontroll og overvåkningssystemet på Vegtrafikksentralen i Porsgrunn. Sentralen overvåker vegnettet fra Buskerud til og med Vest Agder.

Tratec Norcon hadde tilsvarende rammeavtale fra 2012 til 2014, og vant igjen i sterk konkurranse med seks andre tilbydere.

Ved hjelp av Tratec Norcon sine systemspesialister er allerede over 60 tunneler i dette området en integrert del av trafikkstyresystemet på Vegtrafikksentralen.

Leder av Vegtrafikksentralen, Jan Vidar Myrland sier at de er glade for at Tratec Norcon er valgt som leverandør.

– Dette er blant annet basert på tidligere erfaringer fra leveranser til Vegtrafikksentralen. Selskapet har vist dyktighet og stor kompetanse på de leverte prosjekter mot Statens vegvesen.

Fire års avtale

Rammeavtalen er på 4 år og representerer flere millioner i årlig omsetning. Avtalen er i følge en pressemelding fra selskapet en stor anerkjennelse av den unike kompetansen som Tratec Norcon har opparbeidet seg på det systemet som benyttes på Vegtrafikksentralen for Region Sør. I tillegg er avtalen en viktig strategisk milepel i Tratec Norcon sin satsning på vekst innenfor Samferdsel.

Tratec Norcon er et teknologiselskap innen automasjon for offshore, industri, samferdsel og kommunalteknikk. Selskapet leverer styre- og kontrollsystemer basert på PLS og PC. Selskapet har sitt hovedkontor er på Vennesla og bedriften har i tillegg et avdelingskontor i Farsund.

Leveranser av avanserte styrings- og kontrollsystemer til samferdselssektoren har vært viktig for Tratec Norcon i flere år.  På slutten av fjoråret fikk de kontrakten på rehabiliteringsprosjektet for tunnelene Austad, Drangeid og Loga i Flekkefjord kommune.

Fra prosess til samferdsel

Tratec Norcon ble etablert i 1980 som et automasjonsfirma innen olje & gass og prosessindustri. I dag er et av samferdsel et av selskapets store  satsningsområder. Hovedkontor på Vikeland, Vennesla og avdelingskontor i Farsund. Tratec har 48 ansatte som i 2013 omsatte for 66 millioner kroner.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå