NYHETER_BYGG

Ny rådgiverkjempe

Etter fusjonen vil NVK Multiconsult forsterke sin stilling som Norges tredje største rådgiverfirma og satse internasjonalt.

Multiconsult AS, med datterselskapene Noteby AS og Multiconsult Geas AS, har 530 ansatte og etter fusjonen med NVK Gruppen AS får det rådgivende ingeniørselskapet mer enn 600 ansatte.

Multiconsult har hovedkontor på Skøyen med avdelingskontorer i de fleste store byene i Norge.

Selskapets kjernevirksomhet er rådgiving innen Bygg og Eiendom, Industri, Olje og Gass, Samferdsel, Infrastruktur og Energi, samt Naturressurser og Miljø.

NVK-Gruppen med datterselskapene Gonsholt Skjerven AS, NVK Terraplan AS og NVK Vandbygningskontoret AS har hoveddelen av virksomheten i Ski i Akershus med en avdeling i Drammen. Totalt er 80 personer ansatt.

Komplette løsninger

Administrerende direktør Håkon Sannum i Multiconsult mener fusjonen bidrar til å gi kundene bedre og mer komplette løsninger på byggesiden.

- Ved å få flere virksomhetsområder å stå på blir vi en mer konkurransedyktig aktør i BA-bransjen til fordel for våre kunder. Vår strategi er å tilby et multifaglig produkt og etter fusjonen er vi nærmere målet, mener Sannum, som ikke legger skjul på at det også kan bli flere fusjoner dersom det er nødvendig for å bli mer komplett.

Viktig kunnskap

Etter fusjonen vil byggeteknikk- og geoteknikk-delen fra NVK integreres i Multiconsult. Øvrig virksomhet legges til det heleide datterselskapet NVK Multiconsult som skal jobbe med energi, samferdsel, natur og miljø.

60 prosent av totalomsetningen til NVK skjer i dag på prosjekter i utlandet og selskapet er en av tre partnere i Norplan.

- NVKs erfaring med internasjonale markeder er viktig kunnskap for oss og vi ser for oss gode muligheter for økt internasjonalt salg av våre produkter gjennom deres internasjonale kontaktnett, sier Sannum.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.