PRODUKSJON

Ny prosess for en kvart milliard

18. jan. 2001 - 10:15

Våren 2002 skal nye produksjonsanlegg til nærmere 240 millioner kroner stå ferdig hos Borealis. – Vår produksjon er sammensatt av nisjeprodukter for spesielle formål, samt hovedproduksjon for det brede markedet. Det styrker bedriftens konkurranse- og overlevelsesevne, sier administrerende direktør Roy Vardheim.

Nytt materialhåndteringsanlegg

Borealis har allerede investert 100 millioner kroner i et nytt materialhåndteringsanlegg som ble satt i drift senhøstes i fjor. Råstoffet fra produksjonen av polyetylen og polypropylen blir nå ført i rør direkte fra produksjonsstedet til lagringstankene.

I lasteanlegget rett under siloene tømmes innholdet direkte ned i containere for videre transport på bil. Rasjonaliseringseffekten er betydelig. Opplastingstiden pr. bil mer enn halvert. Graden av automatisering er høy, og samtlige styrefunksjoner er samlet i et hovedkontrollrom.

Lavt trykk i rørene gir mindre støy og støv. Når trafikken av store kjøretøy inne på fabrikkområdet i tillegg er redusert, oppnår bedriften en ikke uvesentlig miljøgevinst.

Ny fabrikk

Når det nye materialhåndteringsanlegget er startet opp, skal en ny komponderingsfabrikk for produksjon av spesialråstoff til rotasjonsstøping bygges. Produksjonen skal foregå på en miljøvennlig måte i et lukket system. Anlegget på Rønningen i Bamble blir det eneste i Borealis-konsernet som produserer nettopp denne typen plastråstoff, som blant annet blir benyttet i den norsk el-bilen Think.

Men størstedelen av produksjonen går til eksport, særlig til det europeiske markedet. Borealis vil så langt det er mulig, benytte lokale kontraktører i byggeperioden. Nybygget er beregnet å stå ferdig våren 2002.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.