ARKIVNYHETER

Ny programvare for overvåkning og rapportering av utslipp

Ragnar Brekke
27. feb. 2011 - 23:15

Fra Yaga lanseres Yagass Miljø, en programvareløsning laget spesielt for overvåkning og rapportering av utslipp i henhold til norske lover. Systemet er en komplett løsning som håndterer alt fra innsamling av måleresultater til rapportering. Resultatene bearbeides og normaliseres med tanke på fuktighet og oksygeninnhold. I tillegg utføres det kontroll av grenseverdioverholdelse. Samtidig er det lagt vekt på et minimalt og lettvint brukergrensesnitt. Sentralt i systemet ligger en robust database, IBM DB2®, som sikrer både rask tilgang til øyeblikksresultater samt langtidslagring over flere år. Løpende oppdatering av måleresultater og nøkkeltall gjør at man til enhver tid har full oversikt over driftssituasjon. Systemet holder øye med utslippene og kan settes opp til å varsle når man nærmer seg eller overskrider utslippstillatelser. Avvik fra normal drift kan noteres i driftsdagboken. Relevante notater inkluderes i de endelige rapportene.

Yagass Miljø inkluderer en fullverdig applikasjon for overvåkning og visning av måleresultater. Denne applikasjonen dekker de vanligste behovene man har i daglig drift. I tillegg støtter systemet en rekke teknologier for å lette integrasjonen med andre systemer. Systemet leveres ferdig installert og konfigurert på en dedikert server/PC. Yaga har mer enn 10 års erfaring med måling av utslipp til luft, duggpunkt og fuktighet i gasser, gassbehandling og gassdeteksjon.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.