Ny NTP-lekkasje: Det går mot grønt lys for bygging av Møreaksen

Møreaksen, den planlagte E39 mellom Ålesund og Molde, kan bygges, ifølge leder Helge Orten (H) i transportkomiteen. Strekningen kan stå ferdig i 2030.

Det vil bli gitt grønt lys til byggingen av Møreaksen, europaveien mellom Ålesund og Molde, ifølge Helge Orten (H), som er leder av Stortingets transportkomité.
Det vil bli gitt grønt lys til byggingen av Møreaksen, europaveien mellom Ålesund og Molde, ifølge Helge Orten (H), som er leder av Stortingets transportkomité. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
10. mars 2021 - 13:50

– Dette er et historisk samferdselsløft for Møre og Romsdal. Dette er nå et prosjekt til 24 milliarder kroner etter at kostnadene er redusert betydelig i tråd med innspillene til Statens vegvesen. Det kan bli byggestart allerede i 2023 eller 2024, sier Orten til Sunnmørsposten.

Neste uke legger Samferdselsdepartementet fram Nasjonal transportplan (NTP), som viser regjeringens plan for samferdselsprosjekter de neste ti årene.

I disse planene blir enkelte prosjekter ofte skrotet, mens andre prosjekter får grønt lys. Nå ser det altså ut til å gå mot bygging av Møreaksen, ifølge Orten.

– Det er lagt opp til en samlet bompengekostnad på 3,5 til 4 milliarder. Det som er blitt sagt fra Vegvesenet, er at bompengeprisen vil bli rundt det som er ferjekostnadene i dag, sier han.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.