IT

Ny nødnett-forsinkelse

Blålysetatene må vente ytterligere nesten et år før første del av nødnettet står klart til bruk.
Blålysetatene må vente ytterligere nesten et år før første del av nødnettet står klart til bruk. Bilde: NØDNETTPROSJEKTET
18. feb. 2008 - 07:25

Opprinnelig skulle første utbyggingsfase av nødnettet stå ferdig i fjor høst. Så ble nødnettet utsatt til i vår, før det nå kommer varsel om at prosjektet er nærmere halvannet år forsinket.

Komplisert

Dette skyldes tekniske komplikasjoner, skriver Dagens Næringsliv.

– Utbyggingen er mer komplisert enn vi først antok. For nettverksleverandøren Nokia Siemens er dette veldig krevende. De forskjellige kommunikasjonssystemene og funksjonene på it-siden må snakke sammen, men vi kommer til å få et meget godt system, sier direktør Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon til avisa.

Prisen for utbyggingen, som er satt til 3,6 milliarder kroner, endres ikke på grunn av forsinkelsene. Staten har inngått en fastprisavtale.

Bekymret

Nødnettet er et digitalt kommunikasjonssystem mellom blålysetatene politi, brann og helse. At prosjektet nå trekker ut i tid møtes med sterk bekymring:

– Dette er svært kritisk av flere grunner. Mange politidistrikter som venter på det nye nødnettet har i dag gamle, analoge systemer som er i ferd med å falle sammen. Man får ikke engang tak i deler til dem lenger. Og hvem som helst kan avlytte vårt nett, sier Arne Johansen som er leder i Politiets Fellesforbund til DN.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.