NYHETSBREV

Ny nivåmåler fra Krohne

Måler væske og tørrstoffapplikasjoner med TDR

OPTIFLEX 2200 C/F nivåmåleren er beregnet for væske og tørrstoffapplikasjoner.
OPTIFLEX 2200 C/F nivåmåleren er beregnet for væske og tørrstoffapplikasjoner. Bilde: Krohne
27. nov. 2014 - 07:00

OPTIFLEX 2200 C/F nivåmåleren er beregnet for væske og tørrstoffapplikasjoner. Den nye måleren er basert på Time Domain Reflectometry (TDR) teknologi og er utviklet som et kostnadseffektivt alternativ for nivåmåling i tanker og siloer innenfor de fleste industrisektorer.

Les om: Ny leder i Krohne Norway

Kan måle opptil 40 meter

Den nye måleren er tilgjengelig med en rekke forskjellige prober for å kunne takle måleområder opptil 40 m i væsker og 20 m i faste stoffer. Den kan håndtere prosesstemperaturer opp til 300 ° C og trykk opptil 40 bar / 580 psig.

OPTIFLEX 2200 C/F har en ekstern omformer/displayenhet som kan installeres opp til 100 m fra sensoren. Ved å benytte en bajonettkobling kan elektronikkhus enkelt demonteres under alle prosessforhold. Denne koblingen gjør at elektronikkhuset kan roteres 360° for optimal avlesning.

Nivåmåleren fyller kravet til SIL 2 og kan brukes som nivåvakt eller måler i miljørelaterte systemer. Den er utviklet som erstatning for de tradisjonelle nivåmålerne som krever høyere grad av vedlikehold.

Les også: Smale temperaturtransmittere med HART 7

Måler nivå uavhengig av fysiske variasjoner

TDR (Time Domain Reflectometry) teknologi måler nivået uavhengig av variasjoner i de fysiske egenskapene som dielektrisitetskonstant, trykk eller tetthet. Montert på toppen av en tank eller silo vil Krohnes TDR nivåmålere ikke påvirkes av disse variasjonene i egenskapene, men fortsette å sende og motta lav intensitet elektromagnetiske pulser langs proben uansett om dette er en stav, wire med lodd eller en coax probe.

Utsendt puls forflytter seg med en hastighet nær lysets hastighet. Når pulsen treffer produktoverflaten som skal måles, reflekteres pulsen tilbake til måleren. Enheten måler tiden mellom utsendelse og mottak av pulsen, halvparten av denne tiden er lik avstanden fra referansepunktet for enheten til overflaten av produktet. Tidsverdien konverteres til gjeldende utdata 4 ... 20 mA eller et digitalt signal og overføres til styresystemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.