PRODUKTNYHETER

Ny nippelstandard

12. juni 2001 - 10:48

Den europeiske Cenelec-komiteen for elektriske produkter introduserte i 1998 en ny standard for nipler med metriske gjenger(mm) EN 50262. 1 Mars i år ,2001, var datoen som denne EN-normen skulle erstatte tidligere nasjonale normer på nipler med PG-gjenger. PG er derfor i ettertid ingen norm for nipler.

Markedet reagerer meget langsomt, da PG-normen var en godt innarbeidet norm for nipler,at de fleste ikke tenker over det. Først når problemene kommer med at de ” gamle ” PG-nipler plutselig ikke passer til gjengene i koblingsboksen på motoren eller skap o.s.v., stiger oppmerksomheten.

Hos maskinbyggerne må først og fremst konstrukjonsavdelingen komme i gang med å in-designe de nye metriske nipler. HF Danyko A/S leverer gjerne de nødvendige konverteringslister og data på de nye typer samt nødvendige prøver.

SAveitsiske Agro, som er vår leverandør på nipler, har benyttet tiden fra 1998 til å redesigne hele nippel programmet i metall, og hermed er Progress systemet født. Programmet inneholder bl.a. noen av markedets mest effektive EMC-nipler, hvilket vil si minst mulig overgangimpedans og dermed størst mulig skjermvirkning for kabelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.