BYGG

Ny NCC-sjef på plass

NORGESVENN: Svenske Peter Gjörup overtar ledelsen av NCC i Norge allerede mandag. Gjörup er en Norgesvenn som har tilbragt mange ferier i Norge, spesielt Nord Norge. Ski og sjøliv er populære aktiviteter, etter familie og jobb.
NORGESVENN: Svenske Peter Gjörup overtar ledelsen av NCC i Norge allerede mandag. Gjörup er en Norgesvenn som har tilbragt mange ferier i Norge, spesielt Nord Norge. Ski og sjøliv er populære aktiviteter, etter familie og jobb. Bilde: NCC

Svenske Peter Gjörup er 48 år gammel og trer nå inn i konsernledelsen.

Gjörup er sivilingeniør, utdannet ved Kungliga Tekniska Høgskolan i Stockholm.

Lang NCC-erfaring

Han har vært ansatt i NCC siden 1984. Fra 1996 har han hatt ulike jobber og erfaring både fra store anleggsprosjekter og boligbygging, senest som sjef for Region Norrland i NCC Construction i Sverige.

– Jeg har valgt en person jeg vet kan prestere, jeg har ikke lett etter en svenske, sier konsernsjef Olle Ehrlén til Teknisk Ukeblad.

Norske kandidater

Kandidatlisten har vært lang, med både nordmenn og svensker. – Jeg hadde en idé om å finne en som er eller har vært i NCC, sier Ehrlén.

Peter Gjörup ble spurt om å ta stillingen, han søkte den ikke.

Flyttelass

– Jeg ser frem til å flytte til Norge, jeg har tilbrakt mye tid i Norge så det var ikke en vanskelig avgjørelse, sier Gjörup.

Den nye NCC-sjefen vil ikke ut med noen erklæringer om hvilken retning han skal styre NCC.

– Først skal jeg lære menneskene og organisasjonen å kjenne, samt de større prosjektene vi er inne i. Først da skal jeg legge en plan, sier han.

Overgangsperiode

Avtroppende sjef Sven Christian Ulvatne, som går til Backe-gruppen, fortsetter å arbeide i NCC til oppsigelsestiden utløper 23. februar neste år.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.