BYGG

Ny NCC-sak i retten

Nye Ahus i Lørenskog, 8. mai 2007.
Nye Ahus i Lørenskog, 8. mai 2007. Bilde: Nye Ahus
Mona Strande
9. mai 2007 - 08:02

Et forberedende rettsmøte er berammet 22. mai i Nedre Romerike Tingrett.

- Det er NCC som bringer saken inn for retten, men det kunne like gjerne vært oss, sier prosjektdirektør for Nye Ahus, Bjørn Sund.

Priskrangel

Ifølge Sund dreier striden seg om sluttoppgjøret for NCC-kontrakten på råbyggene til de fire behandlingsbyggene ved det nye universitetssykehuset i Akershus.

NCCs arbeid omfattet plasstøpt betong, stålarbeider og forskalingsdekker. Kontraktens verdi var 158 millioner kroner (eks. mva) da den ble inngått i 2004.

Senger utenfor retten

- Det er snakk om 50.000 kvadratmeter av en total på 104.000 kvadratmeter, så det blir jo en god del. NCC og vi har veldig forskjellige oppfatninger av viktige elemeter i saken, sier Sund, som ikke vil gå i detalj om skyldspørsmålet.

Han forteller at partene også var uenige om oppgjøret for sengebygget, men her klarte de å komme frem til en rimelig løsning uten å gå rettens vei.

Forsinket

Da Skanska overtok råbygget etter NCC, var det tre måneder forsinket. TU.no har snakket med flere av entreprenørene som har vært involvert i Nye Ahus, men ingen vil si noe om årsaken til denne forsinkelsen, selv om samtlige kjenner til at det har vært problemer med behandlingsbyggene.

NCC vil ikke kommentere saken før det eventuelt blir en rettsak.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.