T2

Ny, musestille Xbox 360

Nye Xbox har fått både harddisk og trådløs-brikke integrert og en glossy, svart farge.
Nye Xbox har fått både harddisk og trådløs-brikke integrert og en glossy, svart farge.
Stein Jarle Olsen
15. juni 2010 - 09:49

Ingen nestegenerasjon, men i alle fall en brukbar oppdatering fra Microsoft. Selskapet benyttet nemlig spillmessen E3 til å lansere sin nye maskinvare, som fortsatt heter Xbox 360.

Integrert

Den nye maskinen har fått integrert wifi-brikken og den 250 GB store harddisken i selve konsollen. I tillegg er strømforsyningen blitt mindre og lettere. Dermed tar den en del mindre plass enn før, og støtter ikke den gamle, eksterne harddisktypen.

Overføring av data vil måtte skje med en egnet overføringskabel eller via minnepinner, som Xbox fikk støtte for for ikke så lenge siden.

Stille

Den nye maskinen skal være musestille, noe som for Microsoft ville være en bragd, med tanke på hvor bråkete de første utgavene av Xbox 360 har vært.

Det skal man blant annet ha fått til ved å bytte ut to minimale vifter med én langt større og ha jobbet tett med produsenten av det optiske drevet, som tidligere har vært en støymessig pest og plage.

LITT MINDRE: Nye Xbox er ikke akkurat minimal, men den er i alle fall mindre enn dagens utgave.
LITT MINDRE: Nye Xbox er ikke akkurat minimal, men den er i alle fall mindre enn dagens utgave.

Samme pris

Prisen er den samme som for dagens Xbox 360 Elite, $299 i USA. Samtidig blir Arcade-varianten satt ned til $149.

Den originale Xbox-en vil ikke lenger produseres, så Arcade-utgaven vil etter hvert sannsynligvis bli erstattet av en "billigvariant" av nye Xbox.

Ifølge en Twitter-post fra Microsoft vil nye Xbox 360 være tilgjengelig i Europa 16. juli.

Kinect

Microsoft lanserte også endelig sin noe Wii-inspirerte bevegelsesstyring, som har byttet navn fra Project Natal til Kinect.

Kinect blir tilgjengelig 4. november, og vil være kompatibelt med spill som det Nintendogs-inspirerte Kinectimals, Kinect Sports, go-kart-spillet Joyride, Kinect Adventures, treningsspillet Your Shape og dansespillet Dance Central.

Det vil også bli mulighet for videosamtaler og fjernkontrolløs navigering i menyer og film, nesten som i filmen Minority Report.

Prisen er fortsatt ikke kjent.

Microsoft

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.