IKT

Ny møteplass

21. sep. 2000 - 13:49

Konferansen holdes i Bergen 27.–28. september og tar for seg viktige temaer i forbindelse med bruk av IT og særlig e-handel i energisektoren. Dette har allerede ført til store endringer i bransjen, men dette er bare begynnelsen.

Energibransjen er en av Norges viktigste med årlig omsetning på rundt 70 milliarder kroner. Norge er regnet som en pioner i forbindelse med dereguleringen av bransjen – på grunn av tidlig liberalisering av markedet og innføring av en egen kraftbørs. En av de viktigste forutsetningene er nettopp bruk av IT. – Men energiselskapene er ikke bare en tung bruker av IT. Mange er blitt teleoperatører, noe som gir et nytt skjæringspunkt mellom energi- og IT-bransjen, påpeker Terje Hermansen i Enfo.

Så langt har det vært god respons for å delta på konferansen, men det er fortsatt plass til flere deltakere. – Det er på tide at IT- og energibransjen etablerer en ny møteplass for felles vekst og næringsutvikling, mener daglig leder Nilmar Lohne i Elink. Han er en av initiativtakerne til konferansen og håper at denne konferansen skal bli en slik møteplass.

Dyktige og kjente foredragsholdere fra begge bransjer, i tillegg til eksterne innledere, skal delta: Fra It-bransjen stiller Peter Hidas i Gartner Group, Arne Joramo i Telecom Revy, Bernhard Steen fra Din Side, Erling Martmann Moe i Cell Network og Nils Petter Nordskar i Virtual Garden AS. Fra energibransjen kommer Morten Grødahl, i Viken Energinett AS, Hans Erik Horn i Oslo Energi Holding AS, Bjørnar Otterstad i SKM og Ulf Møller fra NOS Kraft AS. Blant de eksterne foredragsholdere nevner vi Kristin Clemet, NHO, Leif B. Methlie i NHH og Eva Fosby Livgard fra Norsk Gallup Institutt.

Les mer om konferansen på: www.enfo.no/itenergi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.