KRAFT

Ny Mongstad-utsettelse

HALV MASKIN: Utsatt fullskalarensing bidrar til at det tar lang tid før den andre turbinen på gasskraftverket på Mongstad startes opp.
HALV MASKIN: Utsatt fullskalarensing bidrar til at det tar lang tid før den andre turbinen på gasskraftverket på Mongstad startes opp. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
3. juni 2011 - 14:02

Statoil kjører i dag kraftvarmeverket sitt for halv maskin, med kun én av to turbiner i drift. Det gir en kapasitet på 140 MW.

Selskapet har tidligere varslet at den andre turbinen vil bli satt i drift fra 2016 når varmebehovet øker. Det vil øke kapasiteten til 270 MW.

Les også: Mongstad-testing ett år forsinket

Utsatt

Men nå er oppstarten av den andre turbinen utsatt. I en høringsuttalelse fra Statnett til Olje- og energidepartementet (OED) om elektrifiseringen av Troll-feltet går det fram at Statoil opererer med år 2020 som anslag for når den resterende halvparten av Energiverk Mongstad vil være i normal produksjon, skriver Montel.

Les også: Solheim lover nye klimagrep

Utsatt renseanlegg

Statoils pressetalsmann Jon Halstein Tjore sier til bransjemediet at behovet for mer produksjon fra kraftvarmeverket har endret seg fordi tidsplanene for fullskala CO2-rensing er skjøvet ut i tid.

– Det er veldig vanskelig å si eksakt når vi skal kjøre med to turbiner. En faktor er den ytterligere utsettelsen av fullskalaanlegget, og det kommer også an på hvilke andre investeringer som kommer og behovene det utløser, sier Tjore til Montel.

Les også: CO2-fangst bare lønnsomt for nye kraftverk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.