NETTARKIV

Ny lederstruktur i Statoil

3. sep. 2004 - 13:06

Statoilsjef Helge Lund har gjort det alle forventet. Han har innført en ny ledelsesstruktur i Statoil. Den viktigste endringen er at Produksjon og drift og utbygging skiller lag. Det nye forretningsområdet er Teknologi og prosjekter. Det skal ledes av Morten Loktu, som dermed er tilbake til Statoil, etter vel to år i stolen som Sintef-sjef.

I løpet av kort tid er dermed sjefsstolen i Norges Forskningsråd og Sintef ledige, i og med at Christian Hambro sluttet tidligere i vår.

Terje Overvik som tidligere ledet forretningsområdet Teknologi etter at Morten Loktu gikk til Sintef , skal nå lede forretningsområdet Undersøkelser og produksjon Norge.

- Foruten at dette styrker Statoils teknologi og prosjektorganisasjon, vil det også gi mer rendyrkede forretningsområder og dermed klarere ansvar, sier Lund.

For å sikre kontinuitet i prosjektene har Lund bestemt seg for å videreføre Snøhvit etter den gamle strukturen, slik at dette prosjektet vil rapportere til Overvik. Nye prosjekter vil rapportere til Loktu.

Henrik Carlsen som i lang tid har sittet i en sentral posisjon for produksjon og ledet utbyggingsprosjekter, er overført til forretningsområdet Internasjonal undersøkelse og produksjon under Peter Mellbye. Carlsen skal lede Statoils oppgaver i Barentsregionen.

Den nye ledelsen er som følger:

Konsernsjef Helge Lund

Konserndirektører: Terje Overvik - Undersøkelse og produksjon Norge

Peter Mellbye - Internasjonal undersøkelse og produksjon

Rune Bjørnson - Naturgass

Jon Arnt Jacobsen - Foredling og markedsføring

Morten Loktu - Teknologi og prosjekter

Eldar Sætre - Økonomi og finans (CFO)

Margareth Øvrum - Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

Erling Øverland - Staber og spesialprosjekter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.