BYGG

Ny ledergruppe i Hjellnes Consult

LEDERGRUPPEN: Fra venstre, administrerende direktør Geir Knudsen, direktør for Bygg og Eiendom Roar Smelhus og direktør for Infrastruktur og Miljø Lars Thorbjørnsen.
LEDERGRUPPEN: Fra venstre, administrerende direktør Geir Knudsen, direktør for Bygg og Eiendom Roar Smelhus og direktør for Infrastruktur og Miljø Lars Thorbjørnsen. Bilde: Jan Ole Enlid

Hjellnes Consult (HC) omorganiserer. Topp- og mellomledernivået er styrket. Geir Knudsen fortsetter som administrerende direktør og har med seg Lars Thorbjørnsen som direktør for Infrastruktur og Miljø, og Roar Smelhus som direktør for Bygg og Eiendom.

Etter å ha vært gjennom en omfattende strategiprosess har HC ambisjoner om å være sentral bidragsyter for å etablere gode miljø-, klima- og energiløsninger, sier Geir Knudsen.

– Hovedgrepet er at vi får flere ledere på fagnivå samtidig som vi får en felles leder for Infrastruktur og Miljø og en felles leder for Bygg og Eiendom, forteller Knudsen.

Han mener dette blir en tydeligere organisasjon til fordel for kunder og ansatte. HC har i dag 140 medarbeidere og med datterselskapene er det nær 200 medarbeidere i konsernet.

Søker ingeniører

Planlegging innen samferdsel og annen infrastruktur er store samfunnsoppgaver som er og blir utfordrende. – Mange av de oppgavene vi i HC står ovenfor krever påfyll av kompetente kollegaer, og innenfor enkelte fagområder ser vi behov for en dobling av antall medarbeidere, sier direktør for Infrastruktur og Miljø Lars Thorbjørnsen. Rekruttering er derfor en viktig oppgave for oss, og det er godt og konstatere at vårt system for kompetanseutvikling og evne til å ta i mot også nyutdannete medarbeidere fungerer, sier Thorbjørnsen.

Tidligfase

– 2011 blir et år hvor vi ytterligere skal prioritere tidligfaserådgivning innenfor vår kompetanseområder, hvor energi, bygningsfysikk og BREEAM blir fokusområder. BREEAM og miljøklassifisering av bygg er nå under etablering i Norge, og vi er tidlig ute med å sertifisere fasilitatorer, sier direktør for Bygg og Eiendom Roar Smelhus.

Han understreker at organisasjonsendringen ikke vil endre samarbeidet med alliansepartnerne.

– Vi vil fortsette å levere tilbud til større prosjekter i allianse med andre rådgivere. Vi har jobbet systematisk med dette i hele strategiperioden og har gjennom denne prioriteringen fått oppdrag med blant annet Campus Ås, Munch-Stenersen og Deichmanske bibliotek, Østfoldsykehuset, riksvei 7 og Statoil på Fornebu, sier Smelhus.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.