NYHETSBREV

Ny leder i SEW Eurodrive

Heidi Svensen overtar som administrerende direktør i SEW Eurodrive.

Heidi Svensen i fabrikken i Moss der hun i dag er produksjonsansvarlig og snart blir administrerende direktør.
Heidi Svensen i fabrikken i Moss der hun i dag er produksjonsansvarlig og snart blir administrerende direktør. Bilde: Joachim Seehusen
16. juni 2014 - 07:00

Mossebedriften SEW Eurodrives nåværende leder, Bjørn Hagen, pensjonerer seg 1. oktober. Fra da av overtar Heidi Svensen lederrollen i selskapet.

Opprykk

Svensen har arbeidet snart ni år i selskapet, først ansvarlig for innsalg, deretter som sjef for produksjon og logistikk. I tillegg har hun fungert som bedriftens nestleder, før hun nå rykker opp.

Til SEW Eurodrive kom Svensen fra stillingen som kvalitetssjef og kvalitetskoordinator i International Paper Arizona Chemical.

Den nye direktøren har faglig bakgrunn innen kjemi og kvalitetssikring fra blant annet Høgskolen i Østfold og Universitetet i Oslo.

– Jeg har nærmere 20 års erfaring fra internasjonal industri, både prosess og mekanisk. Mine nøkkelkvalifikasjoner er ledelse, optimalisering og kvalitetssikring, sier hun.

Vil optimalisere

– Jeg gleder meg til å videreføre det gode arbeidet Bjørn Hagen har gjort i flere tiår. Samtidig ønsker jeg å sette mine egne spor. Vi må optimalisere produksjonen og prosesser og sørge for optimal utnyttelse av kompetanse og kapasitet, sier hun til Automatisering.

SEW Eurodrive
SEW Eurodrive Leverer skreddersøm, her tre bestillinger klare til montering. Joachim Seehusen
 

SEW Eurodrive leverer girmotorer, servomotorer, frekvensomformere, servostyringer og programvarer til individuelle transmisjonsløsninger og forskjellige applikasjoner. Basert på et omfattende antall deler blir det meste for det norske markedet produsert som skreddersøm i Moss.

Oppgradering

Over sommeren starter en oppgradering av produksjonslokalene. Den vil skje parallelt med løpende produksjon, og har vært forberedt i tett samarbeid med det tyske morselskapet.

Bjørn Hagen forteller at det var mange kvalifiserte søkere til stillingen. Om Svensen sier han at hun er handlingsorientert, fokusert og ekstremt god på kommunikasjon.

SEW Eurodrive regner med en omsetning i år på 80 millioner kroner, selskapet har i dag 32 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.