ARKIVNYHETER

Ny ledelse til HAB Construction på Ifjordfjellet

Mye rart skal skje hvis ikke HAB Construction får parsell 4, som ligger omtrent midt på kartet.
Ill.: Statens vegvesen
Mye rart skal skje hvis ikke HAB Construction får parsell 4, som ligger omtrent midt på kartet. Ill.: Statens vegvesen
19. mai 2011 - 15:00

Konkurrenten er Hæhre Entreprenør som vil ha 69,417 millioner. Til tross for den lave interessen slapp Vegvesenet en ubehagelig overraskelse. Det laveste anbudet ligger omtrent der man regnet med at det skulle ligge.

At HAB Construction skulle ligge lavest er heller ingen overraskelse. Firmaet er godt etablert på Ifjordfjellet, og skal avslutte arbeidet på to parseller på fylkesveg 98 til sommeren.

Parsell 4 er 4,3 km lang. Den ligger i Gamvik kommune og går mellom Laggosvingen og kommunegrensen mot Tana. Her skal en smal veg som ligger lavt i terrenget, bygges om til en 6,5 meter bred veg. Vegen får snøprofil, det vil si at den ligger så høyt at snøen blåser av den.

En forutsetning for at vinden skal gjøre mesteparten av vintervedlikeholdet, er at vegen ikke har rekkverk. Erfaringene fra høyfjellet viser at rekkverkene er effektive snøsamlere. Vegen over Ifjordfjellet får slake fyllinger og skjæringer slik at at mangelen på rekkverk ikke medfører fare ved utforkjøring.

Vegvesenet vil ha mest mulig av arbeidet på parsell 4 ferdig i løpet av året, men dekket kan ikke legges før neste år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.