NYTT OM NAVN

Siri Hunnes Blakstad er ny konserndirektør i Sintef Community

Hanne Rønneberg går av.

Siri Hunnes Blakstad ansatt som ny konserndirektør i Sintef Community
Siri Hunnes Blakstad ansatt som ny konserndirektør i Sintef Community Sintef Byggforsk
Redaksjonen
23. jan. 2020 - 15:38

Sintef Community er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet.

Nå er Siri Hunnes Blakstad ansatt som ny konserndirektør i Sintef Community. Hun tiltrer 1. februar, og blir samtidig en del av Sintefs konsernledelse.

Blakstad overtar for nåværende konserndirektør Hanne Rønneberg.

Rønneberg har ledet instituttet i ti år og har nå bedt om avløsning. Hun fortsetter i Sintef med andre oppgaver, blant annet gjennom Sintefs engasjement i Oslo Science City.

Sintef skriver i pressemeldingen at instituttet under Rønnebergs ledelse har instituttet levert svært gode resultater.

Kommer fra professorstilling ved NTNU

Siri Hunnes Blakstad har i dag en professor 2-stilling på NTNU.

Nytt om navn

«Nytt om navn» er vår spalte hvor vi publiserer oppdateringer om folk som enten blir ansatt, slutter eller bytter jobb i teknologi-Norge. 

Har du tips? Send noen linjer eller pressemelding til redaksjonen@karriere360.no. Husk å legge ved et portrettbilde!

Se alle Nytt om navn-saker på vår samleside »

Hun er sivilarkitekt med doktorgrad innen arkitektur, eiendomsutvikling og forvaltning, og har bakgrunn som forskningssjef og seniorforsker i Sintef. Hun har blant annet også jobbet som professor på NTNU og divisjonslederleder for rådgivere i ÅF.

Hanne Rønneberg Foto: Kjersti Flugstad Eriksen

Siri Hunnes Blakstad kom tilbake til Sintef i 2018 for å lede en større konsernsatsing, blant annet rettet mot digitalisering av bygg og anlegg. 

– Jeg gleder meg veldig til lå ta fatt på arbeidet som leder for Sintef Community. Vi ser at våre næringer, bygg, anlegg og transport, har et stort behov for omstilling med tanke på digitalisering og bærekraft, sier Blakstad.

Konsernsjef i Sintef Alexandra Bech Gjørv sier at Blakstad vil styrke konsernledelsen og Sintef Communitys bidrag til et bærekraftig samfunn.

–  Siris brede erfaring og gode resultater som akademiker, næringslivsleder og lagbygger internt mellom Sintefs ulike institutter, vil styrke konsernledelsens og Sintef Communitys evne til å bidra til et mer bærekraftig og konkurransedyktig samfunn.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.