NYHETER

Ny jobb på Kvammapakken

Et nytt oppdrag i Kvammapakken er sendt ut på anbud. Vegvesenet vil ha pris på utbedring av to vegstrekninger langs Hardangerfjorden. Anbudsfristen går ut 15. januar.

Her slutter fortauet langs fylkesveg 7 gjennom Øystese. Nå skal det forlenges og vegen skal utvides i bredden. De som vil ha den jobben, må gi anbud innen 15. januar. (Foto: Google)
Her slutter fortauet langs fylkesveg 7 gjennom Øystese. Nå skal det forlenges og vegen skal utvides i bredden. De som vil ha den jobben, må gi anbud innen 15. januar. (Foto: Google)
15. des. 2014 - 09:00

De to strekningene ligger nesten tre mil fra hverandre. Vegvesenet valgte å sende dem ut som én entreprise av praktiske grunner.

- De to var klare til å lyses ut omtrent samtidig. Det blir lettere for oss når vi får samme entreprenør begge stedene, sier prosjektlederen for Kvammapakken, Rolf Harkestad.

Den ene strekningen inngår i fylkesveg 7. Den ligger like øst for tettstedet Øystese. Kjørebanen blir utvidet i bredden og det blir fortau på den ene siden. Dessuten skal det utføres ledningsarbeid for Kvam kommune.

Den andre strekningen er kjent som Lingaparsellen. Den er en del av fylkesveg 49 og ligger ikke langt fra Strandebarm. De to strekningene har en samlet lengde på ca. 800 meter.

Kvammapakken består av mange delprosjekter. Strekningen på fylkesveg 7 er et av dem. Den andre strekningen er en del av et delprosjekt. Lingaparsellen ble delt i to fordi finansieringen ikke var i orden da den skulle lyses ut. Arbeidet på den første delen går nå mot slutten.

Prosjekteringen av utbedringen av de to strekningene er utført av Asplan Viak. I følge Vegvesenets beregninger vil entreprenørarbeidet komme på mellom 18 og 25 millioner kroner.

Arbeidet på Lingaparsellen må være ferdig i løpet av 2015. På fylkesveg 49 må arbeidet være ferdig våren 2016.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.