IKT

Ny jagerflykontrakt

BYGGES NÅ: Eurofighter er ifølge EADS et av verdens mest avanserte multi-rolle kampfly, og produseres av Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. Flyet er i full produksjon i Europa. I første omgang skal det produseres 620 fly skal bygges. Disse vil utgjøre ryggraden i NATO i flere tiår. Hellas og Østerrike har allerede valgt Eurofighter til sine flyvåpen. Stortinget skal i 2006 beslutte om nytt norsk kampfly.
BYGGES NÅ: Eurofighter er ifølge EADS et av verdens mest avanserte multi-rolle kampfly, og produseres av Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. Flyet er i full produksjon i Europa. I første omgang skal det produseres 620 fly skal bygges. Disse vil utgjøre ryggraden i NATO i flere tiår. Hellas og Østerrike har allerede valgt Eurofighter til sine flyvåpen. Stortinget skal i 2006 beslutte om nytt norsk kampfly. Bilde: EUROFIGHTER
Stein Bekkevold
14. juni 2005 - 10:50

EPMT skal sammen med flyprodusenten EADS i München levere løsninger for kvalitetssikring og langtidsarkivering av 3D designdata.

Kontrakten går frem til 2007 og utgjør et stort potensial for å få levere det egenutviklede dataprogrammet Express Data Manager til andre selskap i fly-, romfarts- og forsvarsindustrien.

Innfrir krav

Med denne kontrakten har Eurofighter oppfylt hele den avtalen mellom Eurofighter og Forsvarsdepartement som ble inngått i januar 2004.

– Vi gleder oss over å ha inngått nok en kontrakt med Eurofighter, sier markedssjef Kjell Bengtsson i EPM Technology.

Avtalen bekrefter at de kan levere tekniske løsninger i verdensklasse. De er spesielt fornøyd med at samarbeidet også gir adgang til andre høyteknologiprosjekter i EADS-konsernet - som for eksempel hos Airbus og Astrium. EPMT er en del av Jotne-gruppen og holder til i Oslo.

På innsiden

Det er snart seks år siden EPMT fikk sin første avtale med Eurofighter-systemet.

Prosjektet sparer ifølge selskapet tid og penger og forebedrer kvaliteten innen håndtering av produkt- og systeminformasjonsdata.

Siden da har samarbeidet bare blitt tettere, og EPMT har fått flere kontrakter.

Selskapet er nå en betrodd samarbeidspartner i Eurofighter, og deltar også med software og kompetanse i utviklingen av Airbus-fly. Den nye kontrakten representerer fase II i dette samarbeidet.Tilbyr nye kontrakter

I tillegg til de pågående utviklingskontraktene som norske selskaper har med Eurofighter, tilbyr Eurofighter norske selskaper seks nye kontrakter.

Disse vil i stor grad bygge videre på de vellykkede kontraktene som allerede eksisterer. Hvis alle de nye avtalene blir prioritert fra norsk side – og det er det Forsvarsdepartementet som avgjør, vil verdien av industrikontraktene fra Eurofighter være nærmere 300 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.