T2

Ny iMac er 5 mm tykk

Og retina-Macbook får en lillebror.

Den nye iMac-en er bare fem millimeter tykk og veier nesten fire kilo mindre enn forrige generasjon.
Den nye iMac-en er bare fem millimeter tykk og veier nesten fire kilo mindre enn forrige generasjon. Bilde: Apple
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
23. okt. 2012 - 20:26

Macbook Pro med såkalt retina-skjerm ble først annonsert kun i 15-tommers-versjon, og vi lot oss lett imponere av 2880x1800 og heftig maskinvare, men syntes prisen var relativt stiv.

Ny 13-tommer

Nå får også 13-tommer-versjonen av Macbook Pro en egen variant med retina-skjerm, annonsert på Apples tilstelning i San Jose i kveld, blant annet sammen med nye iPad mini.

Også her snakker vi om en tynnere, lettere maskin uten optisk drev, nærmere bestemt 20 prosent tynnere og drøyt 1,6 kilo tung, ned en snau halvkilo fra den "vanlige" utgaven. 

Retina-varianten får også to Thunderbolt-porter, HDMI-utgang og de forbedrede høyttalerne som vi var så fornøyde med på 15-tommeren. Batteritiden skal også her være opptil 7 timer.

Basismodellen får Core i5-prosessor, 8 GB RAM og 128 GB flashlagring. Apple har dessverre ikke funnet plass til noen dedikert grafikkbrikke i 13-tommeren, så du må ta til takke med Intel HD 4000-grafikk.

Prisen blir 13.990 kroner, og 16.490 kroner for utgaven med doblet lagringsplass.

Les også:

Slik blir neste generasjons ultrabook

Ny iPod touch veier 88 gram  

Ny iMac

Apple-topp Phil Schiller kunne også dra frem en ny iMac fra ermet. Den har blitt hele 80 prosent tynnere enn forrige generasjon, og måler nå kun 5 millimeter langs endene. Riktignok er den tykkere på midten, uvisst akkurat hvor mye.

Det har Apple blant annet fått til ved å ta bort mellomrommet mellom selve skjermen og glasset foran. Størrelsen er de samme som før, med IPS-skjermer på 21,5 og 27 tommer, men det optiske drevet er vekk. Oppløsningen er henholdsvis 1920x1080 og 2560x1440 piksler.

Apple skryter også av at refleksjonene fra det blanke panelet skal være redusert med 75 prosent, og av at hvert panel er individuelt kalibrert fra fabrikk.

Høyttalerne skal ha fått bedre lyd, og vekten er redusert med drøyt 3,5 kilo.

Macbook Pro retina får en 13-tommer-variant. Dog uten dedikert grafikkbrikke.
Macbook Pro retina får en 13-tommer-variant. Dog uten dedikert grafikkbrikke.

Fusjonsdrev

Som konfigurasjonsvalg får iMac nå muligheten for Apples nye såkalte "Fusion drive", som skal være en slags hybrid mellom flashminne og roterende lagring, med 128 GB flash og 1 eller 3 terabyte roterende.

Basismodellen av 21,5-tommeren får Intel Core i5-prosessor (Ivy Bridge, naturligvis), 8 GB RAM, 1 TB lagring og Geforce GT640M-grafikk, og den vil koste 10.690 kroner når den blir tilgjengelig i november.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

27-tommeren får omtrent samme spesifikasjoner, bare heftigere grafikk i form av Geforce GTX660M, og fås fra 14.990 kroner.

Til sist får Mac mini en etterlengtet bump til Ivy Bridge.

Les også:

TEST: Den fremste Macbook Air-konkurrenten

Kanskje den heftigste PC-nyheten på IFA

Blir dette den viktigste PC-knappen i høst?

Skryter på seg 20 timers batterilevetid  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.