MASKINER & UTSTYR

Ny I-Shift-girkasse forbedrer både kjørbarhet, sikkerhet og komfort

Volvo Trucks introduserer en rekke nye funksjoner som forbedrer sikkerhet og kjørbarhet ved å hjelpe med finmanøvrering i trange områder og på humpete eller glatte veier, for eksempel på anleggsplasser.

De nye funksjonene er designet hver for seg for å gi sjåføren større kontroll og gjøre manøvreringen enklere.
De nye funksjonene er designet hver for seg for å gi sjåføren større kontroll og gjøre manøvreringen enklere. Foto: Volvo Trucks
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. juni 2022 - 09:13

Terrain Brake er en ny, unik løsning for kjøring i lav hastighet over humpete og ujevnt underlag og gjør det enklere og sikrere å manøvrere lastebilen.

Vanligvis, hvis en sjåfør stopper med ett hjul på en forhøyning, som en stor stein eller en fortauskant, kan lastebilen rulle ned før sjåføren rekker å bremse, noe som gjør det vanskelig å holde full kontroll over kjøretøyet. Den nye funksjonen Terrain Brake slår inn bremsene så snart sjåføren slipper gasspedalen. Lastebilen holder posisjonen uten å rulle, noe som gjør det mulig med små bevegelser og stor presisjon.

– Terrain Brake er ideell for terrengkjøring som anleggsplasser, gruver og ujevne veier, men den kan også være nyttig ved manøvrering i byer og kjøring over fartshumper og fortauskanter. Uansett situasjonen vil det gi sjåføren mye større smidighet og kontroll og gjøre jobben sikrere og lettere, fortsetter Pär Bergstrand.

Change Direction er en annen løsning som gjør det enklere å manøvrere lastebilen i lave hastigheter. Situasjoner som å snu på trange steder eller å rygge inntil en lasterampe krever vanligvis korte, skarpe bevegelser hvor sjåføren bytter mellom bremse- og gasspedalene. Nå kan sjåføren sette bilen i revers mens den fortsatt triller fremover uten å bruke bremsen. Den nye funksjonen vil automatisk stoppe kjøretøyet for så å bevege seg bakover mens sjåføren bare holder gasspedalen. For å kjøre forover igjen er det bare å skifte gir uten å løfte gasspedalen.

Active Grip Control er en funksjon som forbedrer stabiliteten og akselerasjonen ved glatte forhold. Hvis lastebilen skulle begynne å skli vil flere sensorer gjøre at kjøretøyets kontrollsystemer kan reagere for å hjelpe sjåføren å holde seg på veien. Den nye funksjonen er også utformet for å redusere risikoen for saksing og overstyring når man kjører uten last.

Det tok 3,5 time før passasjerene ble fraktet tilbake til Drammen stasjon.
Les også

Togproblemer: : 200 passasjerer satt fast i 3,5 timer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.