NYHETER

Ny frist for tunneloppgradering

Vegvesenet har forlenget fristen for oppgradering av Bermålstunnelen i Sogn. En trykkfeil i utlysningen gjorde at minst én entreprenør mistet interessen. Ny anbudsfrist er 20. oktober.

Når Bermålstunnelen blir oppgradert, benytter Vegvesenet anledningen til å få sikret skjæringene utenfor tunnelen. Bildet viser vegen utenfor vestre portal. (Foto: Google)
Når Bermålstunnelen blir oppgradert, benytter Vegvesenet anledningen til å få sikret skjæringene utenfor tunnelen. Bildet viser vegen utenfor vestre portal. (Foto: Google)
14. sep. 2015 - 08:52

Fristen var opprinnelig satt til 15. september. I følge utlysningen skulle Vegvesenet ha anslått verdien av entreprenørarbeidet til mellom fire og seks millioner kroner, til tross for at tunnelen har en lengde på 1 639 meter og en alder på 22 år.

Et slikt kostnadsoverslag er selvfølgelig ikke særlig realistisk når det gjelder oppgradering i forbindelse med tunneldirektivet. Forklaringen er at det manglet en null i hvert av tallene. Nå er det sendt ut en ny utlysning med et overslag som er 10 ganger høyere.

 

Prosjektet ble lagt bort

- Vi fikk henvendelser fra entreprenører som lurte på om vi hadde skrevet feil. En av dem fortalte at hans firma hadde lagt bort prosjektet fordi det hadde for liten verdi. I denne situasjonen valgte vi å sende ut ny utlysning med forlenget frist for at alle skal få nok tid til å regne, sier byggeleder Torleif Hurthi i Region vest.

Bermålstunnelen inngår i fylkesveg 53 på sørsiden av Årdalsfjorden. Den krysser kommunegrensen mellom Lærdal og Årdal.

 

7 500 kvm PE-skum

Hele det elektriske anlegget i tunnelen skal skiftes ut. Det samme skal vann- og frostsikringen. 5 500 kvm PE-skum og platehvelv av aluminium skal fjernes, og 7 500 kvm nytt PE-skum skal monteres.

I tunnelen og i dagsonene utenfor skal fjellet sikres med rensk, bolter, nett og sprøytebetong. Det skal sprenges 3 300 kbm for å gi plass til nisjer og bergrom, og det skal oppføres et teknisk bygg.

Den som får kontrakten skal også utbedre drens- og overvannssystemet i tunnelen.

Fristen for ferdigstillelse ble opprinnelig satt til 4. september neste år. Ny frist er 16. oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.