Ny forskningssjef i avdelingen for mobilitet i Sintef Community

Terje Reitaas er ansatt som ny forskningssjef i avdeling Mobilitet i Sintef Community. Han kommer fra stillingen som forskningsleder i samme avdeling.

Terje Reitaas har som mål å gjøre SINTEF til en foretrukket partner både i nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter.
Terje Reitaas har som mål å gjøre SINTEF til en foretrukket partner både i nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter. Foto: SYNLIG.NO
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. aug. 2023 - 08:26

Reitaas vil lede en avdeling som utvikler bærekraftige løsninger for transport, mobilitet og infrastruktur. Avdelingen har spesialkompetanse innen bærekraftig mobilitet, automatisering og digitalisering, grønn omstilling samt fysisk og digital infrastruktur. Reitaas tiltrer stillingen 1. september.

– Vi synes det er flott med karriereutvikling i egen bedrift og er derfor stolte over å kunne utnevne Terje Reitaas til ny forskningssjef. Terje har en spennende bakgrunn både som forsker og forskningsleder i avdelingen, fra tidligere jobber i Statens Vegvesen og som styremedlem i ITS Norway, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i Sintef.

Ambisjoner om vekst

Reitaas er utdannet bachelor i IKT og Master of Management fra NTNU. Han har erfaring fra forretningsutvikling og som forskningsleder i Sintef siden 2015, fra Statens Vegvesen som prosjektleder og utviklingsleder innen IT og ITS på nasjonalt nivå.  

– Mobilitet er noe som angår absolutt alle i samfunnet. Sintefss forskere er dyktige og motiverte, og det er utrolig interessant å få være med på å påvirke hvordan mobiliteten i samfunnet utvikler seg framover, sier Terje Reitaas.

Den siste tiden har avdelingen skaffet flere forskningsprosjekter med støtte i forskningsprogrammet Horizon Europe.

– Målet er å gjøre Sintef til en foretrukket partner både i nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, og gjennom det få til en sunn vekst på området, sier den nye forskningssjefen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.