INDUSTRI

Ny forskingssjef i Sintef Narvik

Roy Antonsen kommer fra Statens vegvesen, hvor han blant annet har jobbet med katodisk beskyttelse av armeringsstål i bruer.
Roy Antonsen kommer fra Statens vegvesen, hvor han blant annet har jobbet med katodisk beskyttelse av armeringsstål i bruer. Foto: Sintef
Marius ValleMarius ValleJournalist
27. sep. 2023 - 07:50

Det er Roy Eivind Antonsen som er ansatt som ny forskningssjef i Sintef Narvik, melder Sintef i en pressemelding.

53-åringen starter 1. oktober. Han kommer fra Statens vegvesen, hvor han har ledet operativt bruvedlikehold og forsknings- og utviklingsarbeid i forbindelse med rehabilitering av betong- og stålbruer.

Antonsen har blant annet vært prosjektleder på for bruk av katodiske anlegg på flere betongbruer. Disse prosjektene hadde som formål å tilføre strøm som skal hindre at armeringsstål ruster om det utsettes for fukt.

Vil styrke sin posisjon

I Sintef vil forskningssjefsrollen innebære forskning og utvikling. Sintef Narvik jobber blant annet med infrastruktur, is-mekanikk, jernbaneteknologi, og prosess- og miljøteknologi. 

– Vi har ønsket oss en dyktig leder med lang erfaring både fra privat næringsliv, forskning, industri og offentlig sektor. Det har vi fått i Antonsen, som skal bidra til å styrke vår posisjon og innsats gjennom strategisk arbeid av betydning for hele SINTEF, sier styreleder Bjørn Iversen i Sintef Narvik.

Antonsen har tidligere jobbet i Sintef. 

– Jeg tror min bakgrunn passer godt inn i de utfordringene Sintef Narvik står overfor framover. Vi skal bygge et lag som er sterkt faglig med kunnskap på flere områder og i tillegg være en viktig samfunnsaktør både i offentlig og privat sektor i nord. Min jobb blir å bidra aktivt i markedsarbeidet og sikre synlighet i relevante nettverk, samt internt i Sintef. Det gleder jeg meg til å ta fatt i, sier Antonsen i pressemeldingen.

Forsvarets Musikkorps Vestlandet i sving da dronning Sonja (i bakgrunnen) skulle på den offisielle åpningen av bybanen i Bergen på Festplassen i 2010.
Les også

Budsjettet til Forsvarets musikk bidrar til at Norge når Nato-mål

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.