OLJE OG GASS

Ny FMC-kontrakt

VELLYKET: Subseautstyr laget på standarder utviklet av Statoil og FMC betyr raskere utbygging.
VELLYKET: Subseautstyr laget på standarder utviklet av Statoil og FMC betyr raskere utbygging. Bilde: FMC Technologies
Tore Stensvold
23. sep. 2010 - 12:43

I går fikk FMC kontrakt på 3,1 milliarder kroner med Total E&P Angola. I dag er det en kontrakt på litt over tidelen, 400 millioner kroner.

Det er Statoil som gir FMC Technologies kontrakt på leveranse av undervannssystemer til Katla-prosjektet.

Opsjon

Katla er et olje- og gassfelt i Nordsjøen på 95 meters havdyp. Ifølge FMC er kontrakten en av tre opsjoner inkludert i Pan Pandora-kontrakten FMC Technologies ble tildelt i juni.

Akkurat som for Pan Pandora, skal utstyret baseres på en standard subsea-løsning utviklet av Statoil og FMC. I tillegg følger Statoil en hurtigløpsstrategi som skal minske tid fra funn til utbygging.

Anerkjennnelse

- Vi er svært fornøyd med en ny anerkjennelse av FMCs erfaringene og suksess med standardiserte løsninger til fast-track-prosjekter, sier administrerende direktør Rasmus Sunde i FMC Kongsberg Subsea.

Leveransen inkluderer tre undervanns-ventiltrær, en manifoldstruktur og tilhørende kontrollsystemer. Utstyret skal produseres og monteres på FMCs verksted i Skottland og på Kongsberg.

Ifølge en pressemelding fra FMC, skal leveransene starte i andre kvartal 2011.

Les også: Milliardkontrakt til FMC

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.