FORSVAR

Ny flyfaglinje på Fosen får F-16 jagerfly

Forsvarssektoren gir et F-16 jagerfly og et DA-20 fly som undervisningsmateriell til den nye flyfaglinjen på Fosen. 

Den nye flyfaglinjen på Fosen får ett F-16 jagerfly.
Den nye flyfaglinjen på Fosen får ett F-16 jagerfly. Foto: Henrik Skolt/NTB
30. aug. 2023 - 07:25

– Jeg håper å se mange flyteknikere fra Fosen i Forsvaret i årene som kommer. Forsvaret trenger flere flyteknikere, ikke minst her i Trøndelag. Når kampflybasen på Ørland er fullt operativ, vil 40 prosent av Luftforsvarets flyteknikere være lokalisert i regionen, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Tirsdag deltok han på markeringen av byggestart for den nye flyfaglinjen. Det er en sivil utdanning, og de første elevene er i gang med utdanning. Målet er at teknikerne som utdannes i fremtiden, skal kunne jobbe med Forsvarets nye F-35 jagerfly.

Forsvarssektoren bidrar med ett F-16 jagerfly og ett DA-20 fly som undervisningsmateriell til flyfaglinjen. I tillegg har Forsvarsdepartementet bevilget 15 millioner kroner til innkjøp av undervisningsmateriell.

– Regjeringen er opptatt av at forsvarssektoren skal benytte sivil utdanning på områder der det er mulig. Lokale utdanningsmuligheter der Forsvaret har sine baser er viktig for å rekruttere lokal ungdom, sier Gram.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) tegnet opp omfattende endringer og oppgraderinger i forsvarssektoren de kommende årene da han talte til Oslo Militære Samfund mandag kveld.
Les også

Forsvarsministeren: – Vi må bruke mer av samfunnets ressurser på forsvar, sikkerhet og beredskap

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.