ARKIVNYHETER

Ny fergekai på Festøya

Fergekaia og tilleggskaia nederst til høyre skal rives og erstattes med en større fergekai og en lengre tilleggskai. Den nye fergekaia vil bli flyttet lengre mot høyre.
Fergekaia og tilleggskaia nederst til høyre skal rives og erstattes med en større fergekai og en lengre tilleggskai. Den nye fergekaia vil bli flyttet lengre mot høyre. Bilde: Norkart Geoservice
20. jan. 2012 - 02:25

Festøya ligger på sørsiden av Storfjorden i Sunnmøre. Her er det to fergekaier som er anløpsted for hvert sitt samband. Det ene går tvers over Storfjorden til Solavågen i Sula kommune. Dette sambandet inngår i E 39.

Det andre er et fylkesvegsamband som krysser Hjørundfjorden. Det går til Hundeidvik i Sykkylven kommune.

Sambandet Festøya-Solavågen har klart størst trafikk av de to. De siste årene har ÅDT ligget over 1 500. Men bare den ene fergekaia på Festøya er stor nok til at fergene i dette sambandet kan legge til.

Dette vil Vegvesenet forandre på. Dagens fergekaibru som er 15 meter lang og 7 meter bred, skal skiftes ut med en som er 18 meter lang og 12 meter bred.

Tilleggskaia som er 52 meter lang, skal rives og erstattes med en som er dobbelt så lang.

Når fergekaia er ombygd, får ferga i det største sambandet en reservekai hvis det skulle skje noe med den andre fergekaia.

Det nye fergekaia blir den viktigste på Festøya. I dag må bilene som skal til Solavågen kjøre i en U-sving før de kommer ombord på ferga. Når ombyggingen er ferdig, kan de kjøre rett fram fra oppstillingsplassen og ombord på ferga. Dermed vil ombord- og ilandkjøring gå raskere.

Ombyggingen av fergekaia er prosjektert av Aas-Jakobsen. Jobben skal være fullført innen 14. desember i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.