PROSJEKTER

Ny fergekai i Volda på anbud

Volda skal få helt ny fergekai. Den nåværende kaia tilfredsstiller ikke framtidas krav. De som vil bygge den nye, må gi anbud innen 12. februar.

Denne fergekaia har sett sine beste dager. Nå skal den sikftes ut med en som er større og bedre plassert.
Denne fergekaia har sett sine beste dager. Nå skal den sikftes ut med en som er større og bedre plassert. Foto: Oda Næs Skoglund
11. jan. 2018 - 14:59

Det er flere grunner til at fergekaia trenger avløsning. Den er gammel og nedslitt, den er ikke tilpasset de nye fergene som kommer, og den ligger for nært E39.

Dette er dagens situasjon. Den nye fergekaia kommer lengre ut og får en spissere vinkel mot kaifronten. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Dette er dagens situasjon. Den nye fergekaia kommer lengre ut og får en spissere vinkel mot kaifronten. Foto:  Statens vegvesen

- Den nåværende piren har en effektiv lengde på 46,5 meter. Det er kortere enn fergene som som bruker fergekaia nå, og det kommer større ferger senere, sier Olav Megrund, som prosjektleder for utbygging av fergekaier i Møre og Romsdal. Den nye piren blir 108 meter lang med en effektiv lengde på 75 meter.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Den gamle piren er også for smal. Utstyr for lading av elektriske ferger vil ta så mye plass at man ikke kunne komme forbi hvis piren ikke var bredere.

- Et annet problem er fergekaia ligger så nær E39 at propellvannet undergraver fyllingen. Den nye fergekaia skal ligge lengre ut, sier Megrund.

18 meters lengde og 12 meters bredde er målene til den nye kaia. Når den er på plass og gammel pir og fergekai er revet, skal fyllingen for E39 utvides med 5 800 kbm og plastres med 1 250 kbm.

Langs sjøen hvor kaia står i dag, skal det etableres gang/sykkelveg. Det skal også bygges nytt venterom og toalett.

Oppstillingsplassen vil bare bli justert etter den nye fergekaia i denne omgangen. Senere kan det bli aktuelt å utvide den.

Fergetrafikken skal gå uhindret i hele byggeperioden. Den som får kontrakten må fullføre jobben innen 1. november 219. Det er ingen delfrister.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.