NETTARKIV

Ny fase i Irak

Det var medlemmer av innsatsgruppe CJTF7 (Task Force Seven) som lokaliserte og tok generalene og andre irakere til fange. I og nær generalenes hovedkvarter fant amerikanske spesialstyrker store mengder konvensjonelle og andre våpen, 12,7 millimeter mitraljøseammunisjon, kinesisk sprengstoff, kulelagerkuler, selvmordsvester og flere kasser kinesiskproduserte rakettgranater. Rakettgranatene er av samme type som de som stadig blir brukt mot militære og sivile mål i Irak.

Raidene ble anført av en enhet fra US 505. fallskjermregiment. Pentagon sier at aksjonen var et ledd i en rekke liknende aksjoner som koalisjonen nylig igangsatte. Målet er å utslette motstanden og sabotasjeaksjonene i Irak. Pentagon hevder at lokalbefolkningen støtter aksjonene. Det er kanskje ikke så merkelig i og med at nærmere femti irakiske sivile er drept de siste ukene, i aksjoner utført av irakiske og fremmede elementer. Spesialister fra 82. Airborne Division lokaliserte og ødela våpenlagrene. De regner med å finne flere i ukene som kommer.

Fallujah ligger i midten av det Pentagon kaller The Baahtist Triangle, en særlig aktiv motstandssone mellom byene Baghdad, Tikrit og Ar Ramadi. Den sterkt sunni-arabiske regionen var Saddam Husseins maktbase og er fortsatt preget av hans tilhengere, folk som ifølge det amerikansk-oppnevnte styringsrådet i Irak, har alt å tape på at det blir fred, demokrati og frie valg.

sb

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.