Ny fagsjef for miljø og bærekraft i Norsk Bergindustri

Jacob Eckert sørger for at sekretariatet i Norsk Bergindustri fra 15. august igjen vil bestå av fire medarbeidere.

Jacob Eckert
Jacob Eckert
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
6. mai 2021 - 14:40

Jakob kommer fra et flerårig engasjement i det tyske Direktoratet for geovitenskap og råstoffer (BGR). Der ledet han bistandsprosjektet "Extractives & Development" og arbeidet med politisk rådgivning overfor det tyske Departementet for utviklingssamarbeid i alle råstoffpolitiske spørsmål. Spørsmålet om hvordan råstoffsektoren kan bidra mest mulig til FNs bærekraftsmål, sto sentralt.

Nå gleder Jakob seg veldig til den nye rollen som fagsjef hvor han kan fortsette med innsatsen sin for en bærekraftig mineralsektor, i norsk kontekst:

– Rammebetingelsene er selvsagt veldig ulike i råstoffrike land i det globale sør, som hittil har vært hovedfokus i arbeidet mitt, og i et høyt utviklet land som Norge – men målet er likt i begge kontekster: å bidra til at råstoffene blir utvunnet på best mulig måte både sosialt, økonomisk og miljømessig, samtidig som interessene til forskjellige stakeholdere hensyntas. Jeg er veldig imponert over Norsk Bergindustris store ambisjoner innen miljø og bærekraft og er svært motivert for å jobbe sammen med kunnskapsrike kollegaer i sekretariatet, engasjerte medlemsbedrifter, øvrige samfunnsaktører og internasjonale samarbeidspartnere.» Jakobs akademiske bakgrunn er statsvitenskap (internasjonale relasjoner og public management) med økonomi som bifag. Han har studert i Tyskland, Estland, Spania og Norge og er i tillegg sertifisert prosjektleder.

– En av våre viktigste oppgaver framover er å bidra til et strukturert arbeid på bransjenivå for å styrke miljø- og bærekraftsarbeidet i bransjen. Jacob Eckert vil være en ressurs både for oss i organisasjonen, men også for medlemsbedriftene, sier generalsekretær Anita Hall.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.