ARKIVNYHETER

Ny enkel gassmåler

Anders J. Steensen
14. mars 2011 - 08:45

Industrial Scientific introduserer i disse dager sin siste generasjon gassmåler for måling og varsling av opp til 4 gasser; en såkalt sniffer, modellen VENTIS MX4.

Dette er en liten og robust gassmåler som fås både med og uten integrert pumpe. Pumpen kan ha opp til 30 meter testslange for måling i lukkede tanker, kummer etc før man entrer. Den nye måleren kan leveres med følgende gass sensorer; H 2S, CO, O 2, SO 2, NO 2, CH 4 og LEL (alle brennbare og eksplosive gasser).

Det finnest tre forskjellige batteri alternativer; ladbart Litium-ion batteri for 12 timers drift eller for 20 timers drift samt AA Alkaline batterier for 8 timers drift. Instrument kapslingen har IP67 og kan fås i fargene sort eller oransje for maksimal synlighet. Ved alarm aktiveres et kraftig LED lys, en høy lyd alarm (95 dB) samt vibrering.

Til VENTIS MX4 er det tilgjengelig to typer ”docking stasjoner” for test og kalibrering av gass målerne; en enkel selvstendig type og en mer omfattende type som tilkobles en PC server som også kan kommunisere over internett og tilkobles iNet systemet til Industrial Scientific der alle målere verden rundt overvåkes av et iNet senter som sørger for at brukerne alltid har operative instrumenter.

Europeisk ATEX sertifisering er også på plass til lanseringen.

Industrial Scientific representeres i Norge av Process Partner AS i Larvik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.