Ny energistasjon åpnet ved E6 sør for Trondheim

-Denne energistasjonen er et svært viktig bidrag i Trondheims klimasatsning», sa ordfører Rita Ottervik i Trondheim da hun foretok for den offisielle åpningen av Shell Klett.

Hele 16 nye ladepunkter har det blitt plass til på Shell Klett, i tillegg til de åtte tradisjonelle drivstoffpumpene.
Hele 16 nye ladepunkter har det blitt plass til på Shell Klett, i tillegg til de åtte tradisjonelle drivstoffpumpene.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. sep. 2021 - 12:55

Onsdag 8. september ble Shells mest moderne energistasjon i Norge, Shell Klett åpnet, og ordføreren var klar på at stasjonen spiller en sentral rolle for Trondheim.

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim sto for den offisielle åpningen av Shell Klett.
Ordfører Rita Ottervik i Trondheim sto for den offisielle åpningen av Shell Klett.

– Dersom Trondheim skal nå klimamålene sine så må de fleste kjøretøyene være elektriske, eller gå på andre fornybare energiklider. Dette krever massiv utbygging av ladestasjoner, understreket hun i sin åpningstale.

Hele 16 nye ladepunkter har det blitt plass til på Shell Klett, hvor flere av dem også er under tak i kjørebanen sammen med de åtte tradisjonelle drivstoffpumpene.

Det er energiselskapet St1 som eier og driver Shell-stasjonene i Norge, og retaildirektør i St1, Anita Bakås Sørlundsengen understreket i sin tale viktigheten av at det tradisjonelle drivstoffet får mer og mer andel av biodrivstoff:

– Flytende drivstoff er viktig og vil være viktig i mange år fremover. Heldigvis inneholder dagens flytende drivstoff mye biodrivstoff som betyr at det slipper ut mye mindre CO2 enn den gjorde tidligere. Dermed er også det flytende drivstoffet viktig for å redusere CO2 utslippene fra dagens bilpark. Vårt mål i St1 er å erstatte fossilt drivstoff med fornybar energi: liter for liter.

Shell Klett er den største butikken blant Shell-stasjonene i Norge
Shell Klett er den største butikken blant Shell-stasjonene i Norge

Etter den offisielle åpningen fikk ordfører Rita Ottervik omvisning på det nye anlegget, med blant annet orientering fra St1 om mulighetene for etablering av andre fornybare energikilder for transport på området. Allerede i dag satser St1 på utbygging av et fyllenettverk av biogass, og utelukker ikke at det kan bli aktuelt på Klett i fremtiden.

Shell Klett er den største butikken blant Shell-stasjonene i Norge med et bredt utvalg mat og bakevarer. En stor kafé-del gjør at gjestene kan ta en pause innendørs. I tillegg har stasjonen et stort uteområde som fungerer som rasteplass med spiseplasser og lekeplass. Familiens firbente venn er også ivaretatt med egen hunde-luftegård.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.