Ny elbil for fem

STOR ELBIL: Omtrent slik vil den nye femseters stasjonsvognelbilen se ut. Fiat Doblo Electric er navnet. (Bilde: Truls Tunmo)
FRANSKE ELBILER: Sigmund Eriksen har i fem år tatt inn mindre franske elbiler til Norge. Salget går bra for Enviro Elbilsalg i Drammen. (Bilde: Truls Tunmo)
  • Motor

Drammen: Fiat Doblo Electric er en femseters stasjonsvogn, og rekkevidden er oppgitt til maksimalt 15 mil.

– Det er under gunstige forhold på flatmark. Men bilen greier en lengre distanse enn det elbiler normalt er i stand til fordi den har litiumbatterier, sier daglig leder i Enviro Elbilsalg AS i Drammen, Sigmund Eriksen.

500 biler

I løpet av de fem siste årene har firmaet hans tatt inn ca. 500 mindre elbiler fra Frankrike.

– Vi tar inn Citroën og Peugeot som vi modifiserer til å tåle det norske klimaet. Dessuten har vi et komplett delelager her i Drammen som gjør at vi til enhver tid kan utføre reparasjoner på bilene, sier Eriksen.Dyr bil

Enviro Elbilsalg er eneforhandler for Fiat Doblo Electric i Norden. Nå gjenstår det å se om bilen blir en suksess her hjemme. For bilen blir dyr.

– Prisen er ikke endelig fastsatt, men den vil ligge mellom 400 000 og 500 000 kroner. Men allerede nå har tre kunder sagt at de er interessert i bilen, og det før de har sett den, sier Eriksen.

Dyr og seinladet

Dobloen er laget med hurtigladingsystem, men foreløpig finnes det ingen slike ladestasjoner i Norge.

Nå tar ladingen seks timer, og i praksis klarer trolig ikke bilen mer enn ca. 8-10 mil på norske veier før den må lades.

De som kjøper en slik bil, bør antakelig både ha mye penger, god tid og en stor porsjon tålmodighet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå