BYGG

Ny E6 kan bli forsinket av flommen

UTSATT: Slik var situasjonen på E6 ved Fåvang pinseaften. Det vurderes nå om deler av hovedveien gjennom Gudbrandsdalen må legges høyere i terrenget.
UTSATT: Slik var situasjonen på E6 ved Fåvang pinseaften. Det vurderes nå om deler av hovedveien gjennom Gudbrandsdalen må legges høyere i terrenget. Bilde: Scanpix
15. juni 2011 - 09:40

Det mener samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

TU mener: LEDER: Norge er ikke beredt

Ligger for lavt

Statens vegvesen opplyste i helgen at deler av nye E6 som er under bygging i Gudbrandsdalen, ligger altfor lavt i terrenget i forhold til Gudbrandsdalslågen. Flere strekninger lå under vann på grunn av flommen.

Vegvesenet skal nå vurdere planleggingen av den nye veien på nytt, melder NRK.

Vegdirektoratet:

Endret forutsetningene

Samferdselsministeren er fornøyd med arbeidet som har blitt gjort med bygging av ny E6 hittil og sier at det tidligere ble planlagt veibygging for hundreårsflom.

For fire år siden endret myndighetene forutsetningene slik at veibyggingen er planlagt for tohundreårsflom pluss én meter. Men byggingen av ny E6 er delvis basert på strekninger på den eksisterende veien.

Vurderer endring

– Når man nå ser hva som skjedde i helgen, er det helt åpenbart at Statens vegvesen må gå en ny runde for å se om man bør endre på planene. Veien er ikke bygd, men ligger delvis på den veien som er bygd fra før, sier Kleppa.

Hun legger til at det kan bli noe forsinkelse i byggearbeidet hvis man endrer hvor veien skal ligge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.