PROSJEKTER

Ny E134 kan gi reisetid på fire timer mellom Oslo og Bergen

Nye Veier vil bruke inntil 150 milliarder kroner på å bygge firefeltsvei med fartsgrense på 110 kilometer i timen.

Nye Veier vil bygge ny E134 mellom Østlandet og Vestlandet. Det kan gjøre det mulig å kjøre fra Oslo til Bergen på fire timer, tror selskapet.
Nye Veier vil bygge ny E134 mellom Østlandet og Vestlandet. Det kan gjøre det mulig å kjøre fra Oslo til Bergen på fire timer, tror selskapet. Illustrasjonsfoto: Jan Fredrik Vinje/Telemark fylkeskommune
14. feb. 2020 - 13:44

Det statlige selskapet Nye Veier vil bygge E134 med fire felt og en fartsgrense på 110 km/t. Det kan gi en reisetid på fire timer mellom Oslo og Bergen.

Regjeringen har bedt Nye Veier om å foreslå strekninger de kan overta. Det har de nå gjort, og en av strekningene er E134. Forslaget ble lagt fram på en veikonferanse i Tysvær torsdag, melder NRK.

– Vi ser for oss at vi kan klare å få ned reisetiden til cirka fire timer, sier administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier AS.

En slik utbygging er foreløpig beregnet å koste mellom 120 og 150 milliarder kroner.

– Dagens vei er veldig ulykkesutsatt. Den nye veien vil ha midtrekkverk som er noe av det beste vi kan gjøre for å redusere antall møteulykker, sier Aanesland.

Prosessen med å bygge ut hovedveien mellom Østlandet og Vestlandet har vært en langvarig prosess. I 2015 bestemte regjeringen å satse på E134 som ny hovedvei.

Norsk Bane, et privat interesseselskap som jobber for å bygge ut høyhastighetsjernbane i Norge, mener imidlertid at man får mer for pengene ved å bygge høyhastighetstog på samme strekning.

Hydrogenfergene skal ha plasss til 120 biler, 12 vogntog og 599 passasjerer.
Les også

Norske Myklebust skal bygge verdens største hydrogenferger: – Den satt langt inne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.