ARKIVNYHETER

Ny E 6-bru er utlyst

Dorr bru sett nordfra. Dobbeltsporet blir ikke ferdig i første omgang. De som vil bygge brua må gi anbud innen 24. februar.
Dorr bru sett nordfra. Dobbeltsporet blir ikke ferdig i første omgang. De som vil bygge brua må gi anbud innen 24. februar. Bilde: Ill.: Cowi/ViaNova
16. jan. 2010 - 15:33

Bruene som blir utvidet er Julsrud bru og Minnesund bru. De inngår i E 6-parsellen Boksrud-Minnesund som skal få fire felt. Dorr bru ligger vel 100 meter nord for Minnesund bru.

Bruer over jernbaner er vanligvis korte, men denne krysser banen i spiss vinkel. Den får derfor en lengde på 116 meter fordelt på fire spenn. Under det lengste spennet blir det en åpning som gir plass til to spor på Dovrebanen. I dag er det bare ett spor. Brua får fire felt og en totalbredde på 22 meter. Entreprisen omfatter også utvidelse av E 6 fra to til fire felt mellom Minnesund bru og Dorr bru.

I framtida skal E 6 krysse Dovrebanen på samme sted som i dag. Den den nåværende brua må rives for å gi plass for den nye. I dag er jernbanesporet under brua bygd inn i en slags kulvert, som også må rives. Rivearbeidet inngår i entreprisen. Det kan ikke settes i gang før 13. april. Da blir trafikken på E 6 blir lagt over på en lokalveg hvor den skal gå til sommeren 2011. I løpet av den bilfrie perioden blir nye Dorr bygd og Minnesund bru utvidet.

Dorr bru ligger i Eidsvoll kommune i Akershus. Den markerer endepunktet for den delen av E 6 som traséen er fastlagt for. Foreløpig er det ingen avklaring om hvor E 6 skal gå videre nordover. Forslag til reguleringsplan for E 6 mellom Dorr bru og Labbdalen i Stange kommune i Hedmark blir lagt ut til offentlig gjennomsyn i mars.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.