BYGG

Ny direktør for Peab Bolig

OVERGANG: Jørgen Hals melder overgang fra AF Gruppen til Peab. Skiftet skjer 1. juni.
OVERGANG: Jørgen Hals melder overgang fra AF Gruppen til Peab. Skiftet skjer 1. juni. Bilde: Peab
Joachim Seehusen
1. apr. 2011 - 14:24

Siste endringen av flere i Peab er at Jørgen Hals (50) er ansatt som ny direktør for Peab Bolig.

Bengt Qvillberg, som i dag er direktør for Peab Bolig og viseadm. direktør i Peab Norge, går over i en annen stilling i Peab AB.

– Nei, nei, absolutt ikke, svarer Petter Moe, administrerende direktør i Peab Noge på spørsmålet om dette er en degradering av Qvillberg.

– Bengt Qvillberg har vært i Norge en tidsbestemt kortere periode for å hjelpe oss, han skal nå tilbake til Sverige, det har vært planen hele tiden, sier Moe.

Ansvar

Hals får med dette ansvaret for videre boligutvikling i Peab Norge, samt etablering og oppbygning av ny virksomhet innen næringsutvikling.

Peab Bolig er en region i Peab Norge, hvor hovedområdene er akkvisisjon, utvikling og gjennomføring av boligprosjekter. Peab Bolig har et tett samarbeid med Peabs Entreprenør og Peabs øvrige interne ressurser.

I tråd med den strategiske satsingen vil Peab Norge nå bygge opp en egen enhet for næringsutvikling, et område som vil inkluderes i Peab Bolig.

Bred erfaring

Jørgen Hals kommer fra stillingen som utviklingssjef Personal og Organisasjon i AF Gruppen Norge AS. Han ble ansatt i AF Gruppen i 2008, og var fram til 2010 konserndirektør med ansvar for Bygg- og Eiendomsvirksomhet.

Hals har også bakgrunn fra Skanska, hvor han i perioden 2002–2008 var regiondirektør for Spesialprosjekter Bygg, Region Oslo Boligproduksjon og Region Bolig, sistnevnte i Selmer Skanska AS.

Hals har også vært avdelingssjef i Gunnar M. Backe fra 1996 til 2002, samt i perioden 1986–96 hatt ulike roller innen byggprosjekter i Selmer Furuholmen.

Satser på bolig og næring

– Bolig- og næringsutvikling er satsingsområder i Peab Norge. Vi har i dag en velfungerende region med mange spennende boligprosjekter, og jeg er sikker på at Jørgen Hals vil bidra til ytterligere vekst og utvikling innenfor bolig og næringsutvikling, sier adm. dir i Peab Norge Petter Moe.

– Jeg er glad for at vi nå har funnet en så godt kvalifisert person til denne viktige stillingen, sier Moe.

– Dette blir definitivt en spennende og utfordrende oppgave. Jeg anser Peab Norge for å være et selskap i offensiv utvikling, og det ligger et potensial innenfor næringsutvikling som det blir interessant å ta tak i,, sier Jørgen Hals.

Jørgen Hals vil rapportere til adm. dir i Peab Norge og sitter i Peab Norges ledergruppe. Han tiltrer ca.1. juni 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.