BYGG

Ny direktør for Byggforskserien

KVALITET: Tore Kvande, til høyre i bildet, vil satse på kvalitet i Byggforskserien. Her sammen med forskningssjef Kim Robert Lisø, som vil spille en viktig rolle i dette arbeidet.
KVALITET: Tore Kvande, til høyre i bildet, vil satse på kvalitet i Byggforskserien. Her sammen med forskningssjef Kim Robert Lisø, som vil spille en viktig rolle i dette arbeidet. Bilde: SINTEF Byggforsk
Joachim Seehusen
18. aug. 2010 - 11:15

Kvande kommer fra stillingen som teknisk sjef i Nordbohus. Han er utdannet dr.ing., er professor II ved NTNU, og har også tidligere jobbet i SINTEF der han blant annet ledet forskningsprogrammet Klima 2000.

– Byggenæringen trenger gode systemer for erfaringsoverføring, god prosjektledelse og kompetanseheving, og det er et klart mål for oss at Byggforskserien skal bli anerkjent som den ledende kvalitetsnormen for byggenæringen, sier Kvande.

Kundenes utfordringer

Mange bedrifter bruker Byggforskserien som et naturlig verktøy i det daglige arbeidet, som en integrert del av bedriftens kvalitetssystem.

– Jeg vil jobbe for at flere av våre kunder gjør dette, og da må vi aktivt involvere våre abonnenter i den faglige og teknologiske utviklingen av serien. Vi skal fokusere på kundenes utfordringer i arbeidet med Byggforskserien og formidle kunnskap på en informativ og lettfattelig måte. Jeg ser at mine erfaringer og mitt kontaktnett fra tiden i Nordbohus vil være spesielt nyttig å ha med videre i utviklingen av Byggforskserien, sier Kvande.

Over 50 år

SINTEF Byggforsk har i mer enn 50 år gitt ut Byggforskserien med teknisk informasjon om hvordan forskjellige konstruksjoner skal utføres. Byggforskseriens inneholder totalt om lag 700 anvisninger og gir løsninger og anbefalinger for prosjektering, utførelse og forvaltning av bygninger. Anvisningene tilfredsstiller funksjonskravene i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven (TEK) og er et sentralt verktøy for å sikre at norske bygninger utføres i samsvar med forskriftene. Byggforskserien har blitt til gjennom et langt og tett samarbeid med offentlige aktører og byggenæringen selv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.