ARKIVNYHETER

Ny bru over Nidelva

Nøyaktig trasé for nye Sluppen bru er ikke fastsatt, men den vil gå omtrent der den lyserøde linjen krysser Nidelva. Ill.: Multiconsult
Nøyaktig trasé for nye Sluppen bru er ikke fastsatt, men den vil gå omtrent der den lyserøde linjen krysser Nidelva. Ill.: Multiconsult
22. des. 2011 - 12:32

Det er Statens vegvesen i samarbeid med Trondheim kommune som inviterer til konkurransen, som gjelder utformingen av brua og landingsområdene på hver side av Nidelva. Arkitekter, landskapsarkitekter og rådgivende ingeniører er invitert til å delta.

Byggherren skal prekvalifisere fem av de påmeldte på innen 15. februar.

Gamle Sluppen har for liten kapasitet og ugunstig plassering. Den nye brua får fire felt. Nøyaktig lengde og plassering til denne er ikke fastsatt, men brutraséen skal gå mellom en rundkjøring hvor riksveg 706 møter Tempeveien øst for Nidelva, og påhugget til den planlagte Byåstunnelen vest for Nidelva.

Gamlebrua blir bygd om til gang/sykkelbru når den nye blir ferdig. Den nye vil berøre et verdifullt natur- og friluftsområde. Landingsområdene ligger i sidebratt terreng og vil medføre store inngrep i elverommet. Utforming av omgivelsene rundt begge bruene og kryssområdet vest for elva inngår i konkurransen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.