OLJE OG GASS

Ny bransjesjef for olje og gass

Anders J. Steensen
29. apr. 2010 - 11:06

Runar Rugtvedt har vært engasjert som fagsjef i Norsk Industri siden 01.01.09 gjennom en avtale med Grenland Group, der hans siste jobb var ansvarlig for området vedlikehold og modifikasjoner. Han har tidligere vært ansvarlig for ledelse av selskaper i Grenland Group, så vel som markedsføring, kommunikasjon og prosjektledelse.

Hatt god læremester

– Jeg har hatt en god læremester i Rolf Hestenes som nå går av for aldersgrensen. Gjennom mitt engasjement her, får jeg en god overgang til stillingen som bransjesjef. Jeg vil fortsatt bruke Rolf innen noen områder hvor han har spesialkunnskaper vi er avhengige av for å utvikle leverandørindustrien videre, sier Rugtvedt til Teknisk Ukeblad.

Utleid

Runar Rugtvedt har fram til nå vært utleid fra Grenland Group til Norsk Industri. Han har nå sagt opp sin stilling i konsernet. Han har lang og allsidig erfaring innen olje & gass sektoren, samtidig som han har mangeårig erfaring med leveranser og teknologi innenfor landbasert og maritim industri, vannkraft, og miljøteknologi.

Blir fast ukependler

Den nye bransjesjefen har hatt et betydelig engasjement i forbindelse med industriutvikling i Grenland, tillitsverv i Norsk Industri og diverse styreverv. Han er styreleder i Green Business Norway og mangeårig styremedlem i Norges Jeger- og Fiskeforbund. Runar Rugtvedt er fra Bamble i Telemark, men nå bosatt i Sandefjord.

– Jeg vil fortsette å ukependle til Oslo. Jeg synes denne jobben blir en utfordring, og det skal bli spennende å se om norsk leverandørindustri klarer å komme i posisjon til å vinne oppdragene på Gudrun og Valemon etterhvert som de kommer. Men det er også mange andre spennende oppdrag der ute og jeg vet at tilbudsaktiviteten hos våre medlemmer er høy fortiden, sier Rugtvedt.

Flere kandidater

– Det var sterke kandidater til stillingen, men jeg er svært glad vi endte med Runar, som vi nå har et drøyt års god erfaring med. Fint også å få inn folk blant oss med erfaring fra konsernledelsen i våre medlemsbedrifter, sier direktør i bransjepolitisk avdeling, Knut E. Sunde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.