MOBIL

Ny Blackberry med trykkskjerm

Nytt operativsystem, nye produktivitetsfunksjoner og et lass med teknologi.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. okt. 2009 - 15:47
Vis mer

RIM har lansert en ny Blackberry-telefon med trykkskjerm. Nykommeren er oppfølgeren til Blackberry Storm, og har fått navnet Storm2. Det er den amerikanske operatøren Verizon som får førsteretten til å selge telefonen, som kommer i salg i USA på onsdag.

Nytt operativsystem

Storm2 er utstyrt med RIMs nye operativsystem Blackberry OS 5.0. Dette skal blant annet gjøre inntasting av tekst og annet på skjermen bedre, i tillegg til rent visuelle oppdateringer av menyene.

På teknologifronten er Storm2 godt utstyrt med innebygget GPS for navigasjon, og geomerking av bilder du tar med kameraet, som har 3,2 megapiksler, autofokus og bildestabilisator.

Alle mobilnett

Storm2 har også Wi-fi slik at du enkelt kan koble deg til trådløse soner. Telefonen har også støtte for alle mobilnett, så her er det virkelig snakk om en ”world phone”. I tillegg til GSM/Edge og UMTS/HSPA (3G) har telefonen EV-DO rev. A som benyttes i noen mobilnett i USA, og i land som Japan og Sør-Korea. RIM skriver i pressemeldingen at du kan ringe i 220 land med denne telefonen.

Det er e-post og produktivitet som er Blackberrys sanne ansikt, og RIM har gjort forbedringer også her. Nettleseren er oppdatert med raskere kjøring av Javascript og CSS. Kunder som kjører Blackberry Enterprise Server 5.0 får også mulighet til å sette oppfølgingsflagg på meldinger, jobbe med mapper på tjeneren, får tilgang til filer eksternt via Windows Shares, kan videresende avtaler og se vedlegg i kalenderen.

Den som laster ned mange vedlegg vil sette pris på at Storm2 har fått 2 GB innebygget minne i tillegg til minnekortstøtten for Micro-SD-kort på inntil 16 GB.

Underholdning og strøm

Ellers har telefonen utgang for 3,5 mm lydkontakt, slik at du enkelt kan koble til ditt eget hodesett og høre på musikk. Bluetooth 2.1-støtten gjør at du også kan bruke trådløse musikkhodesett.

Batterilevetid er et viktig moment for forretningsbrukere. RIM har satt inn et batteri med en kapasitet på 1400 mAh. Dette skal gi inntil 5,5 timer taletid eller 11,2 døgn hviletid mellom ladingene.

Oppdaterer Storm

RIM gir for øvrig en liten gave til de som kjøpte den første Storm-modellen. Kundene kan fra i dag oppdatere Storm til Blackberry OS 5.0 uten ekstra kostnad.

Når Storm2 dukker opp i Europa er foreløpig ikke kjent.

Kilde: news.vzw.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.