MOTOR

Ny Audi-motor gir mindre utslipp

NY MOTOR: Med en nyutviklet 1,8 liters turbomotor, leverer Audi A3 både mer kraft og mindre utslipp. 0-100 km/t går unna på bare 7,8 sekunder.
NY MOTOR: Med en nyutviklet 1,8 liters turbomotor, leverer Audi A3 både mer kraft og mindre utslipp. 0-100 km/t går unna på bare 7,8 sekunder. Bilde: VAG
Truls Tunmo
1. des. 2006 - 07:30

Audi lanserer nå en helt ny TFSI-motor for Audi A3. Ny innsprøytingsteknologi og motorstyring gir mer kraft og lavere utslipp av CO2.

Audi har alltid prioritert sportslighet i sine bilmodeller. Nå har de brukt sin kunnskap på innsprøytingsteknologi til å hente mer kraft ut av en ny TFSI-motor, samtidig som utslippet av CO2 reduseres.

Sterk og rask

Den nye firesylindrede 1,8-liters TFSI-motoren yter nå 160 hk og tilbys til Audi A3 og Audi A3 Sportback. Innsprøytingstrykket er økt til 150 bar og en ny sekshulls innsprøytingsdyse gir et bedre blandingsforhold og bidrar til å redusere forbruket.

Den integrerte turboladeren bidrar til en jevnere oppbygging av dreiemomentet som når 250 Nm allerede ved 1500 omdreininger i minuttet. Maks dreiemoment er tilgjengelig helt opp til 4200 omdreininger i minuttet.

Ytelse tross lavt utslipp

Den nye TFSI-motoren på 1,8-liter akselererer Audi A3 fra 0 til 100 km/t på 7,8 sekunder, og kan kombineres med både manuell og Audis unike S tronic girkasse som gir direkte girskift uten tap av kraft.

På tross av ytelsene er utslippet kun på 174 gram per kilometer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.