ENERGI

Ny årstopp i strømprisen på Østlandet og Vestlandet

I Sørøst- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 2,75 kroner per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 3,48 kroner. 

Kraftnett, Strømnett, kraftledninger, strømledninger, kraftmast, strømmast, høyspent, Statnett, strømpris, kraftpris, Sunndalsøra, Litjdalen
Kraftnett, Strømnett, kraftledninger, strømledninger, kraftmast, strømmast, høyspent, Statnett, strømpris, kraftpris, Sunndalsøra, Litjdalen Foto: Ellen S. Viseth
11. aug. 2022 - 14:39

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Fredagens snittpris per kWh er 0,19 kroner høyere enn torsdag og 1,99 kroner høyere enn samme dag året før.

Høyest hittil i år

Fredagens snittpris er det høyeste for Østlandet og Vestlandet hittil i år, ifølge E24.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (15,41 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og for seg selv kommer nettleien.

Maksprisen fredag på 3,48 kroner per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 0,83 kroner høyere enn torsdag og 2,7 kroner høyere enn samme dag året før.

Flytoget.
Les også

Nye togproblemer

Minsteprisen blir på 2,43 kroner per kWh mellom klokken 22 og 23.

Snittpris på 0,0092 kroner per kWh

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 0,0092 kroner per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 0,01 kroner.

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Fredagens snittpris per kWh er 0,003 kroner høyere enn torsdag og 0,34 kroner lavere enn samme dag året før.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (15,41 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og for seg selv kommer nettleien. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Maksprisen fredag på 0,01 kroner per kWh er mellom klokken 22 og 23. Den er 0,0028 kroner høyere enn torsdag og 0,35 kroner lavere enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på 0,0071 kroner per kWh mellom klokken 0 og 1 på natten og er den laveste i landet.

Oljefondet kan løpe på enorme tap hvis ulike skrekkscenarioer internasjonalt inntreffer, advarer administrerende direktør Nicolai Tangen (t.h.) og nestleder Trond Grande.
Les også

Uro og splittelse truer Oljefondet – kan tape 5000 milliarder kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.