ARKIVNYHETER

Ny aktør på brumarkedet

De to initiativtagerne til Norbridge arbeidet sammen i Scanbridge som blant annet hadde stålmontasjen på gangbrua Ypsilon i Drammen. Bildet er tatt under åpningen av brua i januar 2008.
De to initiativtagerne til Norbridge arbeidet sammen i Scanbridge som blant annet hadde stålmontasjen på gangbrua Ypsilon i Drammen. Bildet er tatt under åpningen av brua i januar 2008. Bilde: Anders Haakonsen
16. mai 2010 - 16:18

Montasje og prosjektledelse av stålbruer for veg og jernbane vil være det viktigste satsingsområdet for Norbridge, men det vil også påta seg montasje av andre tyngre konstruksjoner innenfor bygg og anlegg. Når det gjelder brumontasje vil selskapet for det meste fungere som underentreprenør til hovedentreprenører. Det skal også utføre rådgivende tjenester for Statens vegvesen, Jernbaneverket, konsulenter og entreprenører. Det er et klart behov for bistand innen dette feltet i startfasen i prosjekter.

Norske produsenter av stålkonstruksjoner har fått det stadig vanskeligere på grunn av utenlandsk konkurranse. Initiativtagerne til Norbridge mener derfor at det er et klart behov for et rent montasjeselskap basert på leveranser fra andre. I dag er det begrenset konkurranse innenfor denne nisjen.

Norbridge har kontor i Stjørdal. I utgangspunktet vil bedriften ha få ansatte. Gjennomføringen av prosjektene vil i stor grad være basert på leie av utstyr og materiell.

De to initiativtagerne har arbeidet sammen siden midten av 70-tallet, Høiås med montasje, Brækken med salg og prosjektledelse, blant annet i selskapet Scanbridge og senere i Ruuki som kjøpte Scanbrigde i 2007. Av bruer de har vært med på å bygge kan nevnes Grenlandsbrua, Lysefjordbrua, gangbrua Ypsilon i Drammen, den 1 500 meter lange Vallsundbron ved Östersund i Sverige og de seks bruene mellom Værlandet og Bulandet i Askvoll kommune i Sunnfjord.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.