BYGG

Ny administrerende i Cowi

INTERN: COWI fant med Terje Bygland Nikolaisen sin nye leder i egne rekker. Han har vært ansatt i selskapet siden 2005.
INTERN: COWI fant med Terje Bygland Nikolaisen sin nye leder i egne rekker. Han har vært ansatt i selskapet siden 2005. Bilde: COWI
Joachim Seehusen
25. nov. 2010 - 12:25

Nikolaisen har vært konstituert i stillingen i fire måneder, fra 1. desember tar han over stillingen på permanent basis. Han blir også medlem av Cowi Group Management Board.

Fornøyd konsernsjef

Cowis konsernsjef, Lars-Peter Søbye, sier seg meget tilfreds.

– Jeg er svært glad for å utnevne Terje Bygland Nikolaisen til ny leder av Cowis virksomhet i Norge. Vi har vært gjennom en intens søkeprosess med mange kvalifiserte kandidater. Likevel, det er ingen tvil om at Terje er den desidert beste, sier Lars-Peter Søbye i en pressemelding.

– Lys framtid

Søbye sier at det er stor endringer i forretningslandskapet Cowi opererer i, og at selskapet trenger sterke regioner med høy faglig kompetanse for å opprettholde konkurranseevnen.

– Med Terje i spissen er jeg overbevist om at Cowi Norge går en lys framtid i møte, med et enda sterkere fokus på å optimalisere regionens aktiviteter, samt styrke relasjonene til sine kunder.

Vil spisse strategien

Selv sier Nikolaisen at han er opptatt av å spisse og implementere konsernets strategi i Norge.

– Vi jobber knallhardt for å innfri vårt mål om å være best på integrert rådgiving i skjæringspunktet mellom teknikk, miljø og samfunnsplanlegging. I tillegg har vi i Norge en spesiell rolle i Cowi konsern når det gjelder å videreutvikle og løfte hele konsernets kompetanse innen helsebyggsektoren. Jeg gleder meg til å innfri våre mål sammen med en meget kvalifisert og samhandlingsorientert organisasjon.

Fem år i Cowi

Terje Bygland Nikolaisen startet sin karriere i Cowi september 2005, da som regiondirektør i Midt/Nord.

I august 2008 ble han direktør for en nyopprettet enhet for forretningsutvikling, og i mai 2010 tok han over som konstituert administrerende direktør for Cowi Norge.

Les mer om: