Ny administrerende direktør i Bravida Norge

Tore Bakke tar i dag over etter Mattias Johansson

Tore Bakke, leder av Bravida Norge fom januar 2015
Tore Bakke, leder av Bravida Norge fom januar 2015 Bilde: Katrine Lunke
21. jan. 2015 - 07:00

Tore Bakke overtar ansvaret for rundt 2 400 medarbeidere, mer enn 2,6 milliarder i omsetning og 41 avdelinger fordelt på 25 lokasjoner når han tiltrer som administrerende direktør i Bravida Norge. Han startet sin karriere som lærling i 1988.

Tore Bakke kommer fra stillingen som regionsdirektør i samme virksomhet. Han overtar rollen som administrerende direktør etter Mattias Johansson som tiltrådte som konsernsjef i Bravida 1. januar, skriver selskapet i en pressemelding.

Gått gradene

– Jeg er glad for tilliten jeg har fått.  Bravida er svært godt posisjonert i Norge, med vår ledende posisjon innen tekniske installasjoner. Det gjør at jeg ser frem til å utvikle dette selskapet videre sammen med ledergruppen, som jeg allerede kjenner godt, og dyktige medarbeidere over hele landet, sier Bakke.

Han har gått gradene i elektrobransjen. Han startet som lærling og ble etterhvert bas i det Siemens-eide installasjonsselskapet Alf H. Andersen. Etter teknisk fagskole og to år på BI ble han faglig leder i selskapet, deretter daglig leder.  Han overtok som leder for Oslo og Akershus i Siemens Installasjon i 2006. Da denne virksomheten ble kjøpt opp av Bravida i 2009 ble han utnevnt til regionsdirektør.
– Jeg får en god start ved at jeg aktivt har arbeidet med vår strategi, og i tillegg har en konsernsjef som kjenner Norge svært godt. Samtidig møter vi hver dag et marked som krever at vi blir mer effektive og leverer raskere. Bravida er godt rustet til å takle endringene i markedet. Vi har allerede i et par år arbeidet med å innarbeide en arbeidsform gjennom vårt forbedringsprogram PP7 som gjør at vi differensierer oss fra de andre aktørene i markedet. Det har gitt gode resultater, både i mengden oppdrag og for vårt resultat. Dette skal vi fokusere videre på fremover , sier Tore Bakke.

Lover vekst

– Jeg er glad for å kunne overlate rollen som administrerende direktør i Norge til Tore. Vi har søkt etter min etterfølger både internt og eksternt. Det at vi etter en grundig prosess ender med en intern rekruttering viser hvilken styrke vi har i egen organisasjon og er naturligvis også ekstra hyggelig. Tore Bakke kjenner selskapet veldig godt og har vist evne til å utvikle virksomheten i den rolle han har hatt, sier konsernsjef Mattias Johansson.

Bravida vil fortsette arbeidet med å utvikle sine avdelinger lokalt gjennom lokalt lederskap.
– Vi skal være ledende der vi er på de fagene vi tilbyr. Det gjør at vi også fremover vil vokse organisk og gjennom oppkjøp. Jeg er opptatt av at det er folk og kompetanse vi investerer i, ikke verktøykasser og gamle biler. Vi er allerede den største elektrovirksomheten i Norge. Derfor ser vi spesielt på selskaper innen rør og ventilasjon som vil styrke vår posisjon ytterligere på disse områdene, sier Bakke.

Tore Bakke tiltrer stillingen som administrerende direktør i dag. Arbeidet med å rekruttere arvtakeren til Bakke som regionsdirektør for Bravidas Region Øst er startet.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.