NETTARKIV

Ny ABB-sjef

13. sep. 2001 - 14:25

Jensen tiltrer stillingen 1. oktober 2001. Han etterfølger Øivind Lund, som har fått nye oppgave å lede utviklingen i ABB-gruppen i Zurich med hensyn på samordne aktivitene for å øke konkurranseevnen.

Peer-Håkon Jensen er utdannet økonom fra BI og har vært ansatt i ABB siden 1963. I denne perioden har han hatt forskjellige jobber i ASEA - Per Kure AS og i EB.

Fra 1990 til 1994 var han økonomidirektør i ABB i Storbritannia. I perioden 1994 – 1996 jobbet han i Zürich som økonomidirektør for ABB Europa. I 1996 kom han tilbake til Norge til stillingen som administrerende direktør for ABB Control i Skien. I 1997 ble han ansatt som økonomidirektør i ABB AS.

Da selskapet ABB Alstom Power ble dannet, ble Peer-Håkon Jensen oppnevnt til økonomidirektør og flyttet med det nye selskapet til Brussel. Han begynte i ABB igjen i september 2000 og er i dag ansvarlig for forretningsområdet Bygningsindustri i ABB i Storbritannia.

Peer-Håkon Jensen er gift og har to barn.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.